Galutinis aštuonioliktukas po neįprastos dvikovos paaiškės pirmadienį. S .Dariaus ir S. Girėno stadione dėl vietos rinktinėje susigrums dvi ieties metikės – kaunietė Indrė Jakubaitytė ir vilnietė Inga Stasiulionytė.

„Indrė yra įvykdžiusi olimpinės atrankos A lygio normatyvą, Inga – B. Tačiau pastaruoju metu Jakubaitytės rezultatai nepateisino lūkesčių, o ir Stasiulionytės, nors ir laimėjusios Lietuvos čempionatą, pasiekimas – kuklokas tarptautiniu požiūriu. Todėl svarstyta, ar išvis ieties metikes deleguoti į žaidynes, – sakė dienraščiui LLAF generalinis sekretorius Eugenijus Burokas. – Galiausiai nutarėme: abi atletės kovos papildomame mače ir išsiaiškins, kuri iš jų taps olimpiete.

Svaresni koziriai yra Jakubaitytės rankose, nes jai yra paklusęs A normatyvas. Jei ji pirmadienį bent centimetru toliau nei Inga numes ietį, vyks į Pekiną. Stasiulionytei kelialapį irgi lems tik pergalė, tačiau su sąlyga, jei ji įrankį nuskraidins ne arčiau nei 56 metrus“.

Olimpinis A lygio normatyvas yra 60,50 m (pernai I. Jakubaitytė numetė ietį 63,55 m), B – 56 m (I. Stasiulionytė šiemet – 58,67 m).

Šalies čempionatas paskutinius bilietus į žaidynes įteikė dviem atletams – disko metikei skuodiškei Zinaidai Sendriūtei ir bėgikui vilniečiui Vitalijui Kozlovui. Be to, V. Kozlovas 0,06 sekundės pagerino penkis metus Kelmės atstovui Mindaugui Norbutui priklausiusį 800 metrų bėgimo Lietuvos rekordą – 1 minutė 46,58 sekundės.

Užtikrintai aukso medalį iškovojo viena didžiausių Lietuvos vilčių Pekino olimpiadoje vilnietis Virgilijus Alekna, nusviedęs diską 67,77 m. Sidabras įteiktas buvusiam šiauliečiui Aleksui Abromavičiui – 57,63 m. Bronzą pelnė perspektyvus septyniolikmetis kaunietis Andrius Gudžius – 53,52 m.