"Nepaprastai džiaugiuosi. Juk dalyvauti olimpinėse žaidynėse kiekvieno sportininko svajonė. Sužinojusi, kad patekau į olimpinę rinktinę, net apsiverkiau iš džiaugsmo", - Eltai sakė M. Vžesniauskaitė, kuri dėl sveikatos problemų praleido beveik visą 2007 metų sezoną.

"Kitą savaitę dalyvausiu sunkiose lenktynėse aplink Tiūringiją Vokietijoje. Po to savaitė treniruočių, o rugpjūčio 3 dieną - į Pekiną", - pasakojo Lietuvos čempionė.

Lietuvos olimpinė dviračių rinktinė buvo patvirtinta antradienį šalies dviračių sporto federacijos vykdomojo komiteto posėdyje.

Pekino olimpinių žaidynių moterų dviračių plento varžybose Lietuvai dar atstovaus 32-ejų metų Edita Pučinskaitė ("Nuernberger") ir 37-erių Jolanta Polikevičiūtė ("USC Chirio Forno d'Asolo", Italija). E. Pučinskaitė dalyvaus ir atskiro starto, ir grupinėse lenktynėse.

Į atsarginių sportininkų sąrašą pateko Europos jaunimo čempionė Rasa Leleivytė ir Lietuvos atskiro starto lenktynių čempionė Daiva Tušlaitė. Beje, J. Polikevičiūtė olimpinėse žaidynėse dalyvaus ketvirtą, o E. Pučinskaitė - trečią kartą.

Iš viso grupinėse lenktynėse startuos 67 dviratininkės iš 32 šalių, o į atskiro starto lenktynes išdalinti 25 kelialapiai. Jie atiteko 16-ai šalių.

E. Pučinskaitei vieta olimpinėje rinktinėje buvo garantuota iš anksto, nes ji šalies komandai surinko daugiausiai pasaulio reitingo taškų, pagal kurį valstybėms buvo dalijami kelialapiai į Pekiną. Be to, ne vienerias prestižines lenktynes laimėjusiai Editai yra palanki ir kalnuota olimpinių žaidynių grupinių lenktynių trasa.

"J. Polikevičiūtė gerai pasirodė neseniai vykusiose daugiadienės "Giro d'Italia" lenktynėse. Jos užimta aštuntoji vieta - didelis pasiekimas. Tai aukščiausia jos vieta šiose varžybose per visą karjerą. Šiuo metu geros sportinės formos yra ir M. Vžesniauskaitė. Ją į komandą rekomendavo ir komandos lyderė E. Pučinskaitė", - Eltai sakė Lietuvos moterų dviračių rinktinės vyriausiasis treneris Valerijus Konovalovas.

Anot jo, Modesta užtikrino, kad ji yra pasirengusi kartu su Jolanta padėti Editai kovoti dėl medalio.

V. Konovalovas sakė, kad M. Vžesniauskaitės pagrindinė užduotis Pekine bus padėti taupyti jėgas E. Pučinskaitei kovai kalnuose.

"Vienintelį dalyką žinau, kad komandos draugės iš manęs visada gali sulaukti pagalbos. O Pekine komandos lyderei E. Pučinskaitei reikės tokių dviratininkių, kurios padėtų siekti medalio, o ne galvotų apie asmeninį rezultatą", - po Lietuvos čempionato kalbėjo M. Vžesniauskaitė.

Anot trenerio, E. Pučinskaitės sportinė forma kyla į viršų. "Giro" lenktynėse ji po šeštojo etapo iš antrosios vietos į šeštąją nukrito dėl to, kad per liūtį, leisdamasi nuo kalno, saugojosi, jog negautų traumų", - pasakojo V. Konovalovas.

Beje, tarp Editos varžovių Pekine nebus šiemet penktą kartą "Giro d'Italia" lenktynes laimėjusios Italijos čempionės Fabianos Luperini. Ji neįtraukta į Italijos olimpinę rinktinę.

V. Konovalovas sakė, kad atskiro starto lenktynėse nėra galimybių kovoti dėl medalių. "10-12 dviratininkių šioms lenktynėms rengiasi specialiai, o E. Pučinskaitei pagrindinė rungtis - grupinės lenktynės. Jei Edita patektų į pirmąjį dešimtuką, būtų puikus rezultatas", - teigė V. Konovalovas.

Pekino olimpinių žaidynių vyrų plento grupinėse lenktynėse Lietuvai atstovaus 22-ejų metų Ignatas Konovalovas ("Credit Agricole", Prancūzija) ir 28-erių metų Dainius Kairelis ("Ceramica Flaminia", Italija). Atsarginiu dviratininku patvirtintas Andrius Buividas.

Kaip jau skelbėme, olimpinėse treko varžybose Lietuvai atstovaus Simona Krupeckaitė (sprintas), Vilija Sereikaitė (3000 m persekiojimo lenktynės) ir Svetlana Pauliukaitė (grupinės lenktynės).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją