"Manau, kad futbole yra per daug modernios vergovės - žaidėjai yra perkami ir parduodami, pasirašomi ilgalaikiai kontraktai", - sakė S. Blatteris. - Stengiamės ieškoti būdų pakeisti tokią situaciją."

FIFA nuostatose jau dabar yra numatyta išlyga, kad futbolininkas gali nutraukti sutartį su klubu, jei per sezoną sužaidė mažiau nei 10 proc. ekipos rungtynių.

Negana to, kiekvienas žaidėjas, priklausomai nuo amžiaus, gali palikti komandą po dviejų ar trejų metų, sumokėdamas savo klubui nedidelę piniginę kompensaciją.

Norintys tai padaryti futbolininkai turi informuoti komandos vadovus per 15 dienų nuo sezono pabaigos.

Paklaustas apie konkrečią "Manchester United" saugo Cristiano Ronaldo, norinčio persikelti į Madrido "Real", bet negalinčio to padaryti dėl Anglijos klubo prieštaravimų, situaciją, S. Blatteris sakė, jog portugalui turėtų būti leista išvykti.

"Jei futbolininkas nori žaisti kitur, sprendimas turi būti rastas", - sakė FIFA prezidentas. - Nei klubui, nei žaidėjui nėra gerai, kai pastarasis nesijaučia komandoje gerai".

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją