Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, du su puse karto ilgesne distancija nei įprastinis maratonas išsiskiriantis, ilgiausias Lietuvoje ultrabėgimas bus skirtas atkreipti dėmesį į sveiką gyvenimo būdą ir Baltijos jūros vandens užterštumo problemą.

Pirmajame ultrabėgime planuoja dalyvauti 26 Lietuvos bei Latvijos bėgikai. Didžiausią dalį dalyvių sudarys vilniečiai, varžybose jėgas išbandys ir bėgimo entuziastai iš Kauno, Šiaulių bei kitų mažesnių miestų. Bėgikų amžius – nuo 19 iki 67 m.

Anot VŠĮ „Tarptautinis maratonas“ vadovo Nerijaus Januškevičiaus, šios varžybos sutraukė tik patyrusius ir savo jėgomis pasitikinčius bėgikus, kadangi netradicinio ilgio trasa yra iššūkis, kurį įveikti gali tik itin gerai fiziškai pasiruošę žmonės.

Tarp pasiryžusių įveikti 101 km distanciją yra ir pasaulio rekordininkas Piotras Silkinas (1998 m. pasiektas 1000 mylių bėgimo rekordas), Šiaurės ašigalio maratono dalyviai verslininkas Ignas Staškevičius ir Darius Jurgaitis, patyrę tarptautinių maratonų dalyviai Sada Bukšienė, Vidas Totilas, Vytautas Gražys ir kt.

Ultrabėgimas prasidės liepos 12 d., šeštadienį, 6 val. ryte. Nuo Būtingės bažnyčios pajudėjusi dalyvių kolona bėgs iki Vasaros estrados Klaipėdoje, kurioje turėtų finišuoti iki 12 val., persikels per Kuršių marias ir tęs kovą nuo Smiltynės senosios perkėlos – tarpinis startas įvyks 14 val. Varžybos finišuos Nidoje prie švyturio, tikimasi, kad pirmieji bėgikai trasą įveiks apie 19 val. Nugalėtojų apdovanojimai vyks sekmadienį, nuo 11 val. Nidos turizmo informacijos centre.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją