1992-2004 m. "Rosenborg" tai padarė net 13 kartų iš eilės, o dar 9 kartus "Rosenborg" triumfavo Norvegijos taurės turnyre.

Trondheimo ekipa nuo 1995/96 metų vienuolika kartų rungtyniavo UEFA Čempionų lygos turnyro grupių etape. Pernai skandinavai šiame turnyre du kartus sugebėjo įveikti Ispanijos "Valencia" ir pasiekė lygiąsias su Londono "Chelsea".

Tačiau 2007 m. Norvegijos čempionatas "Rosenborg" susiklostė nesėkmingai - buvo užimta vos 7-oji vieta ir pelnytas kelialapis į antrąjį Intertoto turnyro etapą.

Šiemet "Tippaligaen" čempionatą naujo trenerio iš Švedijos Eriko Hamreno auklėtiniai taip pat pradėjo neįspūdingai, tačiau vėliau po truputį įsibėgėjo ir šiuo metu po 12 rungtynių surinkę 18 taškų, užima 3-iąją vietą. Tarp pavojingiausių "Rosenborg" žaidėjų galima būtų priskirti urugvajietį Alejandro Lago, ilgametį Norvegijos rinktinės žaidėją Steffeną Iverseną, taip pat su Švedijos rinktine ką tik pasibaigusiame Europos čempionate dalyvavusį Fredriką Stoorą.

Praėjusį trečiadienį Norvegijos čempionate Trondheimo ekipa 3-1 nugalėjo "Aalesund", o du įvarčius pelnė S. Iversenas.

"Ekrano" treneris Valdas Urbonas teigė apie garsiuosius varžovus kol kas turintis ne itin daug medžiagos.

"Kol kas renkame informaciją apie varžovus. Deja, dar nepavyko gauti nė vieno varžovų rungtynių įrašo. Tokio lygio komanda į Lietuvą atvyksta ne taip dažnai. Laukia labai įdomios rungtynės dėl to, kad abiejų šalių čempionatai vyksta labai panašia sistema, prasidėję dar pavasarį. Kol neprasidėjo rungtynės, rezultatas yra lygus. Kaip bus aikštėje - pamatysime", - pridūrė "Ekrano" strategas.

Lietuvos komandai dėl traumų šiose rungtynėse padėti tikrai negalės puolėjas iš Moldovos Sergejus Pogrebanas bei gynėjas Dainius Gleveckas. Norvegų ekipai trūks saugo Mareko Sapara ir puolėjo Oyvindo Storflo, jau senokai nežaidžia ir Krisas Stadsgaardas, Juska Savolainenas bei Johnas Pelu.

UEFA Intertoto taurės II etapas, "Ekranas" - "Rosenborg", Panevėžio "Aukštaitijos" stadionas, 17.00 val.