Vokietis, futbolo aistruolis Udo, dirbantis statybose kaimynystėje, tik pasilabinęs turko savininko Isa iškart klausia, kam šį vakarą atiteks garbė žaisti finale.

„Klausyk, jei laimėsit jūs, aš statau du butelius gero vokiško alaus. Jei laimėsim mes, tu man irgi statai alaus“, - toks vokiečio pasiūlymas. „Tai geriau aš tau šašlyko iškepsiu“, - šypsodamasis atsako turkas. „Laimės vokiečiai, labai gera komanda, stipri komanda“, - tokia turko nuomonė, kuria jis dalijasi su savo klientais. „Bet turkai labai pavojingi“, - neslepia nerimo vokietis.

Gatvėse automobiliai pasipuošę Vokietijos ir Turkijos vėliavėlėmis. Jei automobilio vairuotojas vokietis – plaikstosi Vokietijos vėliavos. Jei automobilį vairuoja turkas – šalia turkiškos atributikos pakabinta ir vokiška vėliavėlė. „Jei laimės turkai, labai gerai, jei vokiečiai – irgi neblogai. Gyvenu Vokietijoje, tai ir už vokiečius džiaugsiuos“, - sako turkiškos užkandinės savininkas.

Berlyno senatorius Ehrhartas Kortingas paklaustas, ar trečiadienį po rungtynių tikisi nesusipratimų, welt.de sakė, kad laukia didelės šventės ir uždegančio žaidimo. „Abidvi komandos simpatizuoja viena kitai. Geriausia komanda laimės. Aš sirgsiu už vokiečius ir liūdėsiu drauge su turkais“, - sakė senatorius welt.de.

Vokietijos spaudoje vokiečių ir turkų susitikimas politizuojamas, diskutuojama apie turkų integraciją ir jaunimo iš turkiškų šeimų problemas. Kaip praneša msn.de, Vokietijos vidaus reikalų ministras Wolfgangas Schauble paskatino sirgalius elgtis taikiai. „Europos futbolo čempionato pusfinalio rungtynėse Vokietijos ir Turkijos komandos žais už abiejų tautų draugystę“, - sakė ministras msn.de pranešime.

Ar vokiečiai ir Vokietijoje gyvenantys turkai išlaikys draugystės egzaminą, bus aišku trečiadienį vakare po rungtynių. Visiems kitiems futbolo aistruoliams pusfinalio rungtynės – ne dviejų kartu gyventi besimokančių tautų, o dviejų gerų komandų susitikimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją