Balandžio pabaigoje po neįspūdingo sezono starto A. Gabrys užleido "Sūduvos" vyriausiojo trenerio postą Igoriui Pankratjevui.

Nors tuomet buvo teigiama, kad vienu klubo simbolių vadinamas strategas liks trenerių štabe kartu su I. Pankratjevu ir asistentu Donatu Vencevičiumi, pastaruoju metu patyrusio specialisto ant marijampoliečių atsarginių suolo matyti nebuvo.

Futbolas.lt pasiteiravus dėl šios situacijos, A. Gabrys patvirtino, kad paliko pagrindinę komandą: "Taip, tai yra tiesa. "Sūduvos" trenerių štabą palikau nuo birželio mėnesio. Klubas mano, kad laikyti trenerius kartu yra per didelė prabanga, ir vieno nutarė nutarė atsisakyti. Tad pasitraukti teko man".

25-erius metus "Sūduvoje" kaip žaidėjas ir treneris išbuvęs A. Gabrys sakė, kad kol kas visiškai nepaliko Marijampolės klubo, bet užsiminė, kad tai ketina padaryti.

"Nuo klubo nenutolau, klubo prašymu dirbu su vaikų komandomis, treniruoju jas. Ieškosiu naujo darbo. Jau turiu keletą pasiūlymų, tačiau kol kas nieko nenusprendžiau. Po kurio laiko bus matyti", - tvirtino "Sūduvos" ekipą praėjusiais metais į A lygos vicečempiono titulą atvedęs treneris.

Tuo tarpu Marijampolėje taip pat sklinda kalbos, kad komandoje turėtų sumažėti brazilų. "Sūduva" iš viso turi penkis legionierius iš minėtos futbolo šalies, tačiau pastarąjį mėnesį nė vienas iš jų nevaidina pagrindinio vaidmens ekipoje.

Futbolas.lt žiniomis, tarp minimų žaidėjų yra vietas startinėje sudėtyje praradę gynėjai Pedro, Thiago, puolėjai Jose Negreirosas, pagrindinėje komandoje dar nedebiutavęs Guillhermo. Kalbama, kad neaiški ir kai kurių lietuvių ateitis – "Sūduvoje" šiemet A lygoje nei karto nežaidė gynėjas Tomas Rimas, vos kartą po keitimo aikštėje buvo pasirodęs saugas Karolis Jasaitis.

Klubo prezidentas Vidmantas Murauskas tinklapiui futbolas.lt praėjusios savaitės pabaigoje tokios informacijos nepatvirtino, tačiau ir nepaneigė: "Nieko nežinau. Niekas šiuo klausimu nenutarta".