Minėtas susitarimas reglamentuoja „Formulės-1“ komandų, komercijos teisių savininkų bei FIA tarpusavio santykius, ypač didelį dėmesį skiriant komerciniams sandėriams, lėšų paskirstymui ir pan. Paskutinė sutarties versija baigė galioti praėjusių metų pabaigoje.

Pranešama, kad susitikimas penktadienį truko daugiau nei dvi valandas. Jo metu komandų vadovai išsakė savo pageidavimus B. Ecclestone'ui. Pokalbiai dėl naujos sutarties vyks ir visą likusį savaitgalį. Po to komercijos teisių valdytojas paruoš pirmąją dokumento versiją komandų patvirtinimui arba aptarimui.

„Formulės-1“ komandų vadovams ir B. Ecclestone'ui pasiekus tarpusavio susitarimą, sutartį dar reikės suderinti su FIA. Panašu, kad šis žingsnis bus pats sunkiausias, nes federacija reikalauja į kontraktą įtraukti kelias ekipų nepasitenkinimą keliančias sąlygas.

FIA kategoriškai reikalauja, kad Konkordo sutartyje būtų aiškiai įvardinta šios organizacijos valdžia „Formulėje-1“, o komandos neturėtų teisės keisti techninio reglamento. Be to, federacija trokšta, kad susitarime būtų numatytos priemonės kaštų mažinimui.

Teigiama, kad penktadienį rengto susitikimo metu B. Ecclestone'o paakintos ekipos ėmė rimtai svarstyti atsiskyrimo nuo FIA galimybę. Jei komandos kartu su komercijos teisių valdytoju nuspręstų rengti alternatyvų lenktynių čempionatą, jis negalėtų vadintis „Formule-1“, mat šis vardas priklauso federacijai.

Daugiau informacijos ieškokite .">