Praėjusį sezoną R. Šiškauskas, kuriam rugsėjį sukaks 30 metų, į pergalę Eurolygoje tempė Atėnų „Panathinaikos“. Vasarą rusų milijonai perviliojo baltų Pippeną į Maskvą, o klubas CSKA dėl savo išlaidų nesigailėjo – R. Šiškausko vedama komanda šį pavasarį triumfavo Eurolygoje.

Lietuvis buvo pripažintas geriausiu sezono žaidėju. Finalo ketverto turnyre varžovai jį gaudė kaip nieką kitą, bet tai nesutrukdė R. Šiškauskui patekti į geriausių žaidėjų penketą. Titulai pastaraisiais metais krepšininkui byra kaip iš gausybės rago – ne tik Europoje, bet ir Lietuvoje.

SPO :) ekspertai ir naujienų portalo DELFI skaitytojai R. Šiškauską išrinko geriausiu šalies gegužės mėnesio sportininku. Krepšinio žvaigždė tapo ir absoliučiu nuo 2006 m. sausio rengiamų rinkimų rekordininku. R. Šiškauskas, sirgalių pagerbtas jau ketvirtąjį kartą, aplenkė triskart triumfavusį disko metiką Virgilijų Alekną.

Šįkart Šiškos pranašumas prieš konkurentus buvo neginčyjamas. Viena ryškiausių Lietuvos krepšinio žvaigždžių DELFI plebiscite surinko daugiau nei pusę tūkstančio balsų. Kitiems keturiems pretendentams net visiems kartu tiek sukaupti nepavyko. Iš aštuonių SPO :) ekspertų tik krepšinio olimpinis čempionas Modestas Paulauskas pranašumą atidavė Europos kiokušin karatė čempionui Lukui Kubiliui, o Lietuvos kūno kultūros akademijos senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis šį kartą balsavime nedalyvavo. Visi kiti nusilenkė R. Šiškausko talentui.

Galutinėje įskaitoje krepšininkas surinko 11 balų. Antrąją vietą užėmusio Europos baidarių irklavimo čempiono Vytauto Vaičikonio sąskaitoje – trys balai. Po du surinko Europos šachmatų vicečempionė Viktorija Čmilytė ir L. Kubilius.

Iki šiol R. Šiškauskas rinkimų laimėtoju buvo tapęs praėjusių metų balandį ir gegužę, kai iš pradžių išvedė „Panathinaikos“ į Eurolygos finalo ketvertą, o po to ir iškovojo prestižiškiausią žemyno krepšinio klubų trofėjų. Tiesa, tąsyk, nors R. Šiškauskas buvo rezultatyviausias nugalėtojų komandoje finale, o lemiamomis rungtynių akimirkomis būtent jis dažniausiai imdavosi atsakomybės puolant, naudingiausiu finalo ketverto žaidėju pripažintas kitas Atėnų komandos krepšininkas Dimitrios Diamantidis.

Trečią kartą rinkimuose krepšininkas triumfavo praėjusių metų rugsėjį. Tada Lietuvos rinktinė iškovojo žemyno čempionato bronzą, R. Šiškauskas pateko į simbolinį pirmenybių penketą, o Lietuva balsuodama pripažino, kad būtent jis buvo tikrasis rinktinės lyderis.

V. Alekną R. Šiškauskas galėjo aplenkti jau balandį, bet geriausiojo rinkimuose liko antras. Tačiau tai nesvarbu. Lietuviams būtų daug maloniau, jei penktąjį laureato titulą krepšinio žvaigždė iškovotų rugpjūtį. Tada vyks Pekino olimpinės žaidynės. Tada Lietuva, sulaikiusi kvėpavimą, stebės kiekvieną savo dievinamų krepšininkų judesį. Galbūt būtent tada krepšinio rinktinė iškovos dar vieną medalį, o sirgaliai komandos lyderius – tarp jų neabejotinai ir R. Šiškauską – vėl nešios ant rankų.

GEGUŽĖS mėnesio rinkimų rezultatai:

DELFI apklausaEkspertaiIš viso
Ramūnas ŠIŠKAUSKAS5 tšk.6 tšk.11 tšk.
Vytautas VAIČIKONIS3 tšk.0 tšk.3 tšk.
Viktorija ČMILYTĖ2 tšk.0 tšk.2 tšk.
Lukas KUBILIUS1 tšk.1 tšk.2 tšk.
Raimundas LABUCKAS ir Tomas GADEIKIS0 tšk.0 tšk.0 tšk.

Kiekvieną mėnesį geriausią Lietuvos mėnesio sportininką renka aštuoni ekspertai ir DELFI apklausos dalyviai. Pirmąją vietą DELFI apklausoje užėmęs atletas gauna penkis taškus, antrąją – trys, trečiąją – du, ketvirtąją - vieną. Eksperto balso vertė – vienas taškas. Daugiausiai taškų surinkęs pretendentas tampa rinkimų laureatu. Jei du pretendentai surenka vienodą taškų skaičių, nugalėtoju tampa daugiau balsų DELFI apklausoje surinkęs sportininkas.

SPO:) ekspertų komisijos nariai: olimpiniai čempionai Modestas Paulauskas ir Gintautas Umaras, Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, Kauno S. Nėries vidurinės mokyklos direktorius Vladas Janiūnas, Lietuvos kūno kultūros akademijos senato pirmininkas Aleksas Stanislovaitis, Lietuvos sporto žurnalistų federacijos prezidentė Laima Janušonytė, SPO:) ir „Sporto“ vyriausiasis redaktorius Artūras Gimžauskas.