Mūsiškiai pirmavo po tikslaus Manto Savėno smūgio 25-ąją min., bet vėliau praleido net 4 įvarčius. Jau 33-ąją min. rezultatas tapo lygus, kai pasižymėjo Konstantinas Zyrjanovas. 52-ąją min. įvartį pelnė Andrejus Aršavinas, 64-ąją – Romanas Pavliučenka, 80-ąją – Vladimiras Bystrovas.

Rusijos komandos persvara galėjo būti dar didesnė, tačiau 62-ąją min. Dinijaras Biliatledinovas nerealizavo 11 metrų baudinio.

Draugiškų mačų cikle per beveik dvi savaites lietuviai 0:2 pralaimėjo čekams, Baltijos taurės varžybose 1:0 palaužė estus ir 1:2 nusileido latviams.

Rusijos komandai tai buvo paskutinis jėgų išmėginimas prieš šeštadienį startuosiančias Europos čempionato batalijas. Jose rusai D grupėje varžysis su Ispanijos, Švedijos ir Graikijos rinktinėmis.

Rungtynės

Mačas prasidėjo aktyviu Lietuvos futbolininkų, surengusių kelis reidus į varžovų baudos aikštę, žaidimu. Rusijos futbolininkai gynyboje dažnai vėlavo, bet ir mūsiškiams trūko tikslumo.

8-ą min. jau K. Zyrjanovas pavojingai smūgiavo virš Lietuvos vartų.

Po kelių akimirkų Tomas Danilevičius privertė Rusijos rinktinės trenerį Guusą Hiddinką atlikti pirmąjį keitimą. Lietuvis šuolyje netyčia alkūne praskėlė Aleksejui Berezuckiui smilkinį ir paplūdęs krauju rusas nebegalėjo tęsti mačo. Vietoje jo aikštėje pasirodė Renatas Janbajevas.

15-ąją min. T. Danilevičius turėjo neblogą progą rimčiau nuskriausti varžovus, bet jo smūgis apsisukant iš 10 metrų atstumo buvo netikslus. Po keleto minučių pavojingą varžovų ataką atlaikė lietuvių vartininkas Žydrūnas Karčemarskas.

Lietuvių atakos tęsėsi ir 25-ąją min. davė vaisių. Po gražios kombinacijos Robertas Poškus puikiu perdavimu išvedė M. Savėną vieną prieš Rusijos vartininką Viačeslavą Malafejevą. Lietuvos rinktinės saugas pirmuoju smūgiu pataikė į virpstą, tačiau antruoju mėginimu griūdamas įmušė pirmąjį susitikimo įvartį – 1:0.

Vis dėlto ilgai džiaugtis lietuviams neteko. Rusijos rinktinės atakos suaktyvėjo ir jau po 8 minučių rezultatas buvo išlygintas. Lietuvos komandos gynėjai savo baudos aikštėje nesužiūrėjo aktyviojo Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjo K. Zyrjanovo ir šis gražiu smūgiu iš dešiniojo baudos aikštės krašto pasiuntė kamuolį į tolimąjį Ž. Karčemarsko vartų kampą – 1:1.

Vėliau žaidimas kiek išsilygino. Saulius Mikoliūnas 39-ąją min. iš toli smūgiavo šalia Rusijos vartų, po akimirkos dar vienu pavojingu išpuoliu atsakė K. Zyrjanovas. Vėl be priežiūros paliktas puolėjas kamuolį pasiuntė į išorinę vartų pusę.

Puikiausią progą persverti rezultatą mūsiškių naudai baigiantis pirmajam kėliniui turėjo R. Poškus. Puolėjas iš kairiojo krašto gavo tikslų T. Danilevičius perdavimą, tačiau jau nebe pirmą kartą iš maždaug 5 metrų nepataikė į vartus.

Po petraukos vėl aktyvesnės buvo Rusijos komandos atakos ir netrukus buvo pelnytas dar vienas įvartis. 52-ąją min. aikštėje nuo antrojo kėlinio pradžios pasirodęs Maskvos „Spartak“ puolėjas R. Pavliučenka suklaidino gynėją ir pavojingai stipriai smūgiavo į Lietuvos vartus. Ž. Karčemarskas atmušė kamuolį, tačiau pirmasis prie jo prišoko ir į vartų tinklą pasiuntė Andrejus Aršavinas – 1:2.

Lietuvių gynyba braškėjo ir toliau – 62-ąją min. už Andriaus Skerlos pražangą teisėjas skyrė 11 metrų baudinį į Lietuvos vartus. Laimei, prie 11 metrų atžymos stojęs 23 metų saugas Dinijaras Biliatledinovas pasiuntė kamuolį gerokai virš vartų.

Komandos draugo klaidą po kelių akimirkų ištaisė R. Pavliučenka. Rusas technišku veiksmu mūsiškių baudos aikštėje susistabdė kamuolį ir nenuleisdamas jo ant žemės pasiuntė į Ž. Karčemarsko vartus – 1:3.

Varžovai ir toliau laikė užgulę mūsiškių vartus – 68-ąją min. A. Aršavinas smūgiavo į virpstą, o kamuolį nuo vartų vos spėjo išspirti A. Skerla. Lietuviai į tai atsakė keliais pavojingais išpuoliais: iš pradžių Deivido Česnauskio smūgį atlaikė gynėjai, o vėliau stipriai iš toli S. Mikoliūno muštą kamuolį į skersinį nukreipė vartininkas V. Malofejevas.

T. Danilevičius dar bandė kartoti komandos draugo ataką, bet – nesėkmingai.

Rusijos futbolininkų žaidimo persvara nemažėjo – Ž. Karčemarskui teko stabdyti vieną ataką po kitos, o lietuvių atsako praktiškai nebuvo. 80-ąją min. rusai surengė dar vieną greitą ataką ir Vladimiras Bystrovas iš „aštraus“ dešiniojo krašto įtvirtino triuškinančią savo komandos pervarą – 1:4.

Per likusį susitikimo laiką ekipų atakos aprimo ir rezultatas išliko nepakitęs.

Lietuvos rinktinės sudėtis: Žydrūnas Karčemarskas, Tadas Papečkys (81 min. Vidas Alunderis), Andrius Skerla, Tomas Žvirgždauskas, Deividas Šemberas (46 min. Tadas Labukas), Saulius Mikoliūnas (76 min. Darvydas Šernas), Ignas Dedura, Mantas Savėnas (61 min. Mindaugas Kalonas), Deividas Česnauskis (69 min. Alfredas Skroblas), Tomas Danilevičius, Robertas Poškus (76 min. Ričardas Beniušis).

Rusijos rinktinė sudėtis: Viačeslavas Malafejevas, Vasilijus Berezuckis, Sergejus Ignaševičius, Aleksejus Berezuckis (14 min. Renatas Janbajevas), Romanas Adamovas (46 min. Romanas Pavliučenka), Dmitrijus Torbinskis, Denisas Kolodinas (46 min. Romanas Širokovas), Andrejus Aršavinas, Sergejus Semakas (46 min. Igoris Semšovas), Konstantinas Zyrjanovas (46 min. Dinijaras Biliatledinovas), Dmitrijus Syčevas (55 min. Vladimiras Bystrovas).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją