Lietuvos rankininkės šiuo metu tęsia pasirengimo stovyklą Vilniuje, o penktadienį (06.06) pervažiuos į Šiaulius, kur turėsi dar kelias treniruotes ir bandys ištaisyti pirmųjų rungtynių trūkumus.

„Reikės taisyti tas žaidimo vietas, kuriose strigome Ispanijoje. Pagal rezultatą - 19:24 matome, koks mažas yra mūsų pelnytų įvarčių skaičius, todėl reikia susirūpinti puolimu ir pagerinti šios grandies žaidimą, - DELFI sakė Lietuvos rinktinės vyriausioji trenerė Laima Kavaliauskienė. - Įvarčius išvykoje įmetė tik penkios mūsų rankininkės (Laima Bernatavičiūtė - 9, Živilė Jurgutytė ir Birutė Stellbrink - po 4, o Gabija Bugėnienė ir Rūta Latakaitė – po 1, - DELFI), krašto puolėjos liko be įvarčių, todėl rezervo dar yra. Viliamės, kad ir mūsų lyderės bus dar rezultatyvesnės“.

Paklausta, ar 5 įvarčių skirtumas yra daug ar mažai, trenerė neabejojo, kad jį galima panaikinti.

„Kai pasibaigė rungtynės Ispanijoje, aš pagalvojau, kad būtų labai gerai, jei skirtumas būtų mažesnis - 3 įvarčiai, bet tuoj pat susigriebiau, jog jis galėjo būti ir žymiai didesnis mūsų nenaudai. Buvo kritinis momentas, kada ėmėme silpti ir rezultatas augo varžovių naudai. Laimė sugebėjome stabilizuoti padėtį ir išlaikyti tokią persvarą. Tai realus skirtumas, kurį galima panaikinti mače Šiauliuose“.

Pirmoje kovoje ispanės Lietuvos rinktinės vadovių nenustebino ir tai jas truputį neramina.

„Kiek analizavome varžoves ir stebėjome jų žaidimo vaizdajuostes, nieko naujo nepamatėme, praktiškai tik tai, ką žinojome ir kam rengėmės, - DELFI teigė L. Kavaliauskienė. - Net 8 įvarčius pelniusi Mangue Gonzalez nebuvo stabili lyderė. Krašto puolėja Martin Berenguer įmetė 6 įvarčius, o kitų ispanių rezultatyvumas pasiskirstė tolygiai tarp 6 rankininkių. Aš galvojau, kad ispanės bus stipresnės, todėl neramu, ar jos nežais geriau Šiauliuose“.

Tokio lygio rankinio renginiai Lietuvoje vyksta labai retai, didelėse arenose rankininkės retos viešnios, todėl sporto mėgėjams puiki proga pamatyti svarbias rungtynes.

„Mums labai reikalinga žiūrovų parama Šiauliuose. Visus kviečiame palaikyti dėmesio neišlepintą Lietuvos moterų rankinio rinktinę. Atslūgus krepšinio varžybų bumui gal ir krepšinio aistruoliai galėtų ateiti pasižiūrėti merginų rankinio bei padėtų mums nugalėti. Norėtume, kad mūsų gerbėjai priblokštų varžoves“, - DELFI kalbėjo Lietuvos rinktinės strategė.

Lietuvos rankininkės nepratusios žaisti didelėse salėse, bet tai neturėtų tapti rimta problema mūsiškėms.

„Taip, mes murkdomės mokyklinėse salytėse, bet gausiai susirinkę žiūrovai Šiauliuose padės mums įveikti ne tik erdvių skirtumus, bet ir priešininkes reikiamu skirtumu. Lietuvos rinktinės lyderės žaidžia užsienyje, todėl didelė arena joms nebus jokia kliūtis“, - įsitikinusi L. Kavaliauskienė.

Visos Lietuvos rankininkės prieš atsakomąją dvikovą yra sveikos ir išvengė traumų.

„Tikimės pergalės didesniu, negu 5 įvarčių skirtumu, nes trauktis jau neturime kur. Nėra reikalo kažkuo abejoti – reikia žaisti ir nugalėti“, - optimistine gaida pokalbį su DELFI baigė Lietuvos rinktinės trenerė.

Atsakomosios 2008 m. Europos moterų rankinio čempionato atkrintamųjų varžybų etapo rungtynės Lietuva - Ispanija, birželio 7 d, 17:00 val., Šiaulių arena

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją