"Tai istorinis įvykis. Per visą nepriklausomos Lietuvos laikotarpį neturėjome savo šalies badmintono atstovų olimpinėse žaidynėse. Tiek A. Stapušaitytė, tiek K. Navickas nuėjo ilgą kelią, kad atsidurtų Pekine. Šiuo metu sportininkai ruošiasi artėjančioms svarbiausioms sezono kovoms.

Liūdina faktas, jog gimtinėje negalime tinkamai pasiruošti žaidynėms. Esame priversti keliauti į kitas šalis ir tobulinti savo sportinę formą užsienyje", - "Sportas.lt" žurnalistui pasakojo J. Špelveris.

Rugpjūčio 4-ąją dieną bus ištraukti burtai, po kurių paaiškės lietuvių varžovai olimpiadoje. Pralaimėjęs mačą sportininkas bus priverstas pasitraukti iš tolimesnės kovos.

- Prezidente, kokį kelią reikėjo nueiti mūsų šalies atstovams iki Pekino olimpiados?

- Ilgą ir alinantį. Vyrų vienetų turnyre varžysis 40 sportininkų, o moterų - 48. Pasaulinė badmintono federacija (WBF) į olimpiados dalyvių sąrašą nusprendė įtraukti ir 22 metų lietuvę A. Stapušaitytę. Ši žinia mus labai nudžiugino.

Teisę atstovauti šaliai Akvilė iškovojo sunkiai. Moterims buvo skirta dešimt laisvų vietų, o vyrams tik dvi. Olimpinis kvotų standartas - 38 vyrai ir 38 moterys. Kęstutis, reitinge užėmęs 30-ąją vietą, lengvai užsitikrino kelialapį ir be papildomų vietų skyrimo. Akvilė pasinaudojo tuo, jog moterims buvo suteikta dešimt laisvų vietų ir likusi 46-a taip pat gavo bilietą į Pekiną.

- Ko iš šių dviejų sportininkų tikitės Kinijoje?

- Labai sunku pasakyti. Varžytis su pirmajame aštuntuke esančiais elito badmintonininkais mes nesame pajėgūs. Kęstučio tikslas - patekti tarp 9-17 vietas užimsiančių sportininkų. Iš Akvilės tikiuosiu truputį mažiau, kadangi jai dar reikia tobulinti meistriškumą. Jai keliamas siekis - iškopti į šešioliktfinalį. Nors šiuo metu nesame pajėgūs kovoti dėl medalių, tačiau 2012-ųjų metų Londono olimpiadoje tikimės pasigrumti ir dėl jų.

- Kokia Lietuvo badmintono ateitis?

- Su tokiu valstybės požiūriu daug nepasieksime. Trūksta pinigų, inventoriaus, sporto bazių. Daugiau komentarų nereikia.