Į sekso skandalą įsipainiojęs funkcionierius praėjusią savaitę išsiuntė visoms FIA narėms – automobilininkų federacijoms ir klubams – laišką, kuriame pažymėjo, kad organizacija praras „Formulės-1“ kontrolę tuo atveju, jei jis bus išstumtas iš federacijos vadovo posto.

M. Mosley kreipimesi pažymėjo, kad B. Ecclestone'as ir „CVC Partners“ nori visiškai perimti „Formulės-1“ kontrolę ir reikalauja perleisti jiems lenktynių taisyklių sudarymo funkcijas. Be to, komercijos teisių valdytojai esą nori panaikinti FIA galimybę blokuoti bet kokį šių teisių pardavimo sandėrį.

„Nuoširdžiai tikiuosi, kad tai nėra karo paskelbimas. Jei tokia buvo šios žinutės esmė, mes esame pasiruošę gintis. Visi taip pasielgtų“, - pareiškė B. Ecclestone'as, žurnalistams komentuodamas M. Mosley laiško turinį.

„Netikiu, kad Maxas laiške turėjo galvoje būtent tai. Nenoriu kariauti su Maxu. Tikiuosi, kad ir jis to netrokšta. Visa šio reikalo esmė yra tai, kas buvo atspausdinta „News of the World“, ir ar tai pakenkė FIA priklausantiems klubams ar pačiai FIA. Tik tai“, - pažymėjo „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas.

„Tai neturi nieko bendra su kitais reikalais. Nesuprantu, kodėl jis staiga ėmė kalbėti apie tokius dalykus. Apgailestauju, kad žiniasklaida paskelbė jam neparankią informaciją, tačiau mes jokios įtakos FIA neturime“, - užtikrino jis.

B. Ecclestone'as atskleidė, kad jis ir „CVC Partners“ ruošią laišką-atsakymą, kuriame visoms FIA narėms išdėstys savo poziciją.

„Mes nusprendėme susisiekti su visais klubais, į kuriuos kreipėsi Maxas, atsakydami į laiške mestus kaltinimus“, - kalbėjo lenktynių komercijos bosas.

„Manau, kad FIA Generalinė asamblėja buvo sušaukta tik vienam tikslui – nuspręsti, ar Maxas yra tinkamas asmuo toliau eiti prezidento pareigas. Balsuojama bus dėl to, o ne dėl Konkordo sutarties“, - pridūrė jis.

Neoficialių šaltinių teigimu, neatmetama galimybė, kad, norėdami paveikti vykstančias derybas, M. Mosley kompromituojantį tyrimą bei publikacijas spaudoje inicijavo būtent „Formulės-1“ komercijos teisių savininkai.

Daugiau informacijos ieškokite .">