Normalus varžybų laikas baigėsi taikiai – 1:1 (1:1).

Pirmąjį mačo įvartį pelnė Cristiano Ronaldo. Tai buvo jau 42-asis 23 metų portugalo įvartis šį sezoną, vilkint „Manchester United“ marškinėlius, bei 8-asis per 11 Čempionų lygos mačų.

Tačiau 45-ąją minutę Frankas Lampardas rezultatą išlygino.

Antrajame kėlinyje ir per pratęsimą komandoms įvarčių pelnyti nepavyko, o aistrų nestokojųsio mačo nebaigė pagrindinis „Chelsea“ puolėjas Didier Drogba. Futbolininkas už nestiprų smūgį varžovui į veidą antrajame pratęsimo kėlinyje buvo išvytas iš aikštės.

Permainingoje 11 metrų baudinių serijoje sėkmė lydėjo Mančesterio komandos žaidėjus, kurie 14 smūgių maratone triumfavo 6:5. „Chelsea“ vartininkas Petras Čechas atlaikė C. Ronaldo smūgį, tačiau Londono komandos gynėjas Johnas Terry lemiamu momentu pataikė į virpstą. Pergalę „Manchester United“ lėmė vartininkas Edwinas van der Saras, atmušęs Nicolas Anelka smūgiuotą kamuolį.

Mančesterio ekipa prestižiškiausią Senojo žemyno klubinio futbolo turnyrą laimėjo po 9 metų pertraukos. Anksčiau jai tai yra pavykę padaryti 1968-ais ir 1999-ais metais.

Šį sezoną „Man.Utd“ prieš „Chelsea“ triumfavo ir Anglijos pirmenybėse, aplenkusi ją vos 2 taškais.

Londono klubui tai buvo pirmasis Čempionų lygos finalas.

Rungtynės

Abi komandos mačą pradėjo atsargiai, tačiau kamuolį dažniau valdė „Manchester United“ žaidėjai. Jau 14-ąją minutę prie „Chelsea“ vartų kilo pavojinga akimirka, tačiau C. Ronaldo aukštai perduoto kamuolio nepasiekė Owenas Hargreavesas.

21-ąją min. aikštės viduryje galvomis susidūrė Claude’as Makelele bei Paulas Scholesas, o pastarojo nosis pasruvo krauju. Tarp abiejų komandų žaidėjų kilo nedidelis susistumdymas, tačiau incidentą greitai apmalšino mačo arbitras Lubošas Michelis, po geltoną kortelę skyręs abiems futbolininkams.

26-ąją minutę ganėtinai ramioje situacijoje tiksliai sužaidė Mančesterio ekipa ir krito pirmasis mačo įvartis. Michaelas Essienas savo baudos aikštėje nesužiūrėjo C. Ronaldo ir šis P. Scholeso aukštą perdavimą smūgiu galva pavertė įvarčiu – 1:0.

Po lengvo sukrėtimo „Chelsea“ atkuto ir Michaelis Ballackas surengė porą išpuolių prie Edwino van der Saro vartų.

Nesnaudė ir oponentai – 33-ąją minutę Carloso Tevezo smūgį iš kelių metrų atmušė Londono klubo vartininkas Petras Čechas, kuriam dar teko ir atlaikyti pakartotinį Michaelo Carricko bandymą.

41-ąją minutę C. Tevezas vėl neišnaudojo puikios galimybės, kai čiuoždamas P. Čecho panosėje nepasiekė kamuolio.

O po kelių akimirkų įvykiai pasisuko visiškai kita linkme. Jau 42-ąją minutę po M. Ballacko baudos smūgio kamuolys skriejo virš vartų, o 45-ąją – jau skrodė tinklą. C. Makelele iš toli smūgiuotas kamuolys atsimušė į „Manchester United“ gynėjo Rio Ferdinando nugarą ir visus apšokęs F. Lampardas nukreipė jį tiesiai į vartus.

Antrojo kėlino pradžioje Mančesterio futbolininkai dažniau kontroliavo kamuolį, tačiau netrukus iniciatyvą vėl perėmė jų varžovai iš Londono. 53-ąją min. techniškai kamuolį prie baudos aikštės susistabdęs M. Essienas smūgiavo virš vartų, o po kelių akimirkų tolimas M. Ballacko šūvis taip pat buvo netikslus.

Tuo metu „Manchester United“ beveik nekėlė grėsmės P. Čecho vartams.

Vėliau apie 20 minučių pavojingomis akimirkomis nepasižymėjo nė viena ekipa, kol vėl blykstelėjo Londono komanda. 75-ąją min. Rio Ferdinandas savo baudos aikštėje kliudė „Chelsea“ puolėjo Florent’o Maloudą koją ir šis krito, tačiau arbitras L. Michelis neskyrė 11 metrų baudinio. O jau po minutės D. Drogba iš baudos aikštės prieigų smūgiuotas kamuolys atsimušė į virpstą.

Kitame aikštės gale tuo pačiu bandė atsakyti C. Tevezas, bet į vartus nepataikė.

Pagrindiniam rungtynių laikui einant į pabaigą žaidimas rimo ir komandos iki pratęsimo neberizikuodamos neaštrino atakų.

Prasidėjus pratęsimui C. Tevezas iškart bandė įsiveržti į „Chelsea“ baudos aikštę, tačiau kamuolį jam po kojomis pačiupo P. Čechas. Jau po minutės „gaisras“ kilo priešingoje stovykloje – F. Lampardas smūgiuodamas apsisukdamas pataikė į vartų skersinį.

99-ąją min. Patrice’as Evra lyg viesulas įsiveržė į Londono ekipos baudos aikštelę, atmetė kamuolį atgal Ryanui Giggsui ir po šio smūgio „Chelsea“ vartus nuo įvarčio išgelbėjo tik tikslus Johno Terry žaidimas.

111-ąją min. Nemanja Vidičius 28 m nuo vartų pargriovė pratęsimo metu aikštėje pasirodžiusį Nicolas Anelka, bet D. Drogba baudos smūgis buvo netikslus.

Vėliau aikštėje įsismarkavo lietus, žaidimas vėl ėmė rimti, o žaidėjų raumenis vis dažniau rakino mėšlungis. Ekipoms per pirmąjį pratęsimo kėlinį įvarčių pasiekti nepavyko.

Įvykius aikštėje sujaukė tik po kelių akimirkų aikštėje kilęs antrasis susitikimo konfliktas, kuris įsiplieskė tarp D. Drogba ir C. Tevezo. Pastarąjį stojusiam ginti N. Vidičiui D. Drogba kepštelėjo per veidą ir už tai buvo nubaustas raudona kortele, baigdamas savo pasirodymą mače.

Rezultatui taip ir nepakitus, žaidėjai stojo mušti 11 metrų baudinių. Pirmieji smūgius atliko Mančesterio klubo žaidėjai, kurie pirmieji ir suklupo. C. Ronaldo nerealizavo trečiojo ekipos bandymo, kai jo muštą kamuolį atrėmė P. Čechas. Tačiau puikaus šanso iškovoti pergalę „Chelsea“ neišnaudojo - šeštajame mėginime J. Terry pataikė į vartų virpstą ir baudinių serija prasitęsė, tačiau jau be teisės suklysti Londono ekipai.

„Manchester United“ žaidėjai Andersonas ir Ryanas Giggsas realizavo po baudinį, o Londono komandoje tikslus buvo tik Salomonas Kalou. Po jo prie 11 m žymos stojusio N. Anelka spirto kamuolio skriejimo kryptį atspėjo E. van der Saras, meistrišku šuoliu padovanojęs savo komandai pergalę.

Statistika

„Manchester United“ - Londono „Chelsea“ 2:1 (1:1, 11 m baudinių serija 6:5).

„United“: Cristiano Ronaldo 26 min.

„Chelsea“: Frank Lampard 45 min.

116-ąją min. iš aikštės pašalintas Didier Drogba („Chelsea“).

11 m baudinių serija:

Carlos Tevez („United“) 1-0

Michael Ballack („Chelsea“) 1-1

Michael Carrick („United“) 2-1

Juliano Belletti („Chelsea“) 2-2

Cristiano Ronaldo („United“) 2-2 (Atmušė Petras Čechas)

Frank Lampard („Chelsea“) 2-3

Owen Hargreaves („United“) 3-3

Ashley Cole („Chelsea“) 3-4

Nani („United“) 4-4

John Terry („Chelsea“) 4-4 (Kamuolys atsimušė į virpstą)

Anderson („United“) 5-4

Salomon Kalou („Chelsea“) 5-5

Ryan Giggs („United“) 6-5

Nicolas Anelka („Chelsea“) 6-5 (Atmušė Edwinas van der Saras).

Komandų sudėtys:

„Manchester United“: Edwinas van der Saras, Rio Ferdinandas, Wesas Brownas (120 min. Andersonas), Patrice'as Evra, Nemanja Vidičius, Paulas Scholesas (88 min. Ryanas Giggsas), Owenas Hargreavesas, Michaelas Carrickas, Cristiano Ronaldo, Wayne'as Rooney (101 min. Nani), Carlosas Tevezas.

Londono „Chelsea“: Petras Čechas, Ashley Cole’as, Claude'as Makelele (120 min. Juliano Belletti), Michaelas Essienas, Johnas Terry, Ricardo Carvalho, Joe Cole'as (97 min. Nicolas Anelka), Frankas Lampardas, Florent'as Malouda (92 min. Salomon Kalou), Michaelas Ballackas, Didier Drogba.

Smūgiai: „Manchester United“ 12 - „Chelsea“ 24

Smūgiai į vartų stačiakampį: „Manchester United“ 5 - „Chelsea“ 3

Pražangos: „Manchester United“ 22 - „Chelsea“ 25

Nuošalės: „Manchester United“ 1 - „Chelsea“ 2

Kampiniai: „Manchester United“ 5 - „Chelsea“ 8

Kamuolio valdymas: „Manchester United“ 58 proc. - „Chelsea“ 42 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją