Finale lietuviai aplenkė du Vokietijos ansamblius - Diuseldorfo "Rot-Weiss" ir nugalėtojo titulą gynusį Bremerhafeno TSG. Ketvirtąją ir penktąją vietas užėmė Rusijos kolektyvai - atitinkamai Tambovo "Cveta Radugi" ir Tiumenės "Vera", šešti liko Vienos "Ethernal Rhythms" (Austrija), o septinti - Minsko "Mara" (Baltarusija) šokėjai.

Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose vykusiame čempionate dalyvavo 18 ansamblių iš 10 šalių - po du iš Austrijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Olandijos, Rusijos, Ukrainos, Vengrijos ir Vokietijos bei po vieną iš Baltarusijos ir Lietuvos. Pusfinalyje varžėsi 14, o finale - septyni kolektyvai.

Varžybų vyr. teisėju buvo Tarptautinės sportinių šokių federacijos (IDSF) sporto direktorius Heinzas Spaekeris. Tarp teisėjų buvo ir Lietuvos sportinių šokių federacijos garbės prezidentas kaunietis Česlovas Norvaiša.

"Mūsų pranašumas buvo akivaizdus. Dar nėra buvę, kad pasaulio ir Europos čempionatuose mums visi teisėjai skirtų pirmąją vietą, - Eltos korespondentui teigė "Žuvėdros" treneris R. Idzelevičius. - Mūsiškiai techniškesni už kitų kolektyvų šokėjus, tik šiek tiek trūksta natūralaus artistiškumo".

"Žuvėdra" šiam čempionatui parengė naują programą, kurios tema "Brazilija". Anot R. Idzelevičiaus, naujoji kompozicija labai sudėtinga - į naująją programą sudėti efektingiausi ankstesnių kompozicijų elementai, kuriems atlikti reikia labai daug jėgų.

Vertindamas kitų ansamblių pasirodymus, R. Idzelevičius sakė, kad jį labiausiai nustebino Rusijos kolektyvai. Trenerio nuomone, artimiausiu metu jie bus vieni didžiausių "Žuvėdros" konkurentų.

Kitais metais pasaulio pirmenybės vyks lapkričio mėnesį Esene (Vokietija). "Žuvėdros" šokėjos Ramunės Markūnaitės teigimu, ten laimėti šansų nėra. "Seniai žinom, kad esam verti aukso. Bet užsienyje teisėjai mums neskiria pirmos vietos", - sakė dukart pasaulio čempionė.

Pusfinalį ir finalą Vilniuje stebėjo apie 2 tūkst. 500 žiūrovų. Čempionato, kurio globėjais buvo Lietuvos Prezidentas Valdas Adamkus su žmona Alma, vaizdo įrašą gruodžio 26 dieną parodys TV4 televizija.

Beje, šeštadienį pirmą kartą publikai šoko naujoji Vilniaus "Ratuto" klubo pora - rusas Anatolijus Granovskis ir Eglė Visockaitė. Ant parketo pasirodė ir šių metų pasaulio klasikinių sportinių šokių čempionato bronzos medalių laimėtojai Kauno "Sūkurio" klubo šokėjai Arūnas Bižokas ir Edita Daniūtė.

Vilniuje pasaulio Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių čempionatas buvo surengtas jau trečiąjį kartą - 1996 metais "Žuvėdra" buvo antra, o 1999 metais pirmąsyk tapo čempione. Beje, iš tos "auksinės" komandos šiuo metu "Žuvėdroje" šoka tik R. Markūnaitė ir Lauryna Varanavičiūtė.

Klaipėdos universiteto ansamblis dalyvavo jau 13-oje pasaulio čempionatų, iš kurių devyniuose iškovojo medalius.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją