Kas ketverius metus vykstančiame suvažiavime mūsų šalies ledo ritulio federacijos prezidentas Rolandas Bučys bandys eilinį kartą teikti paraišką rengti I-ojo diviziono čempionatą Lietuvoje. 2007-aisiais vieno balso persvara pralaimėję Japonijai, lietuviai šiemet tikisi sulaukti kongreso palaiminimo.

"Kiekvienais metais siūlome organizuoti planetos I-ojo diviziono čempionatą Lietuvoje. Turime puikias sąlygas šiai idėjai įgyvendinti. Aukšto lygio susitikimus planuojame surengti modernioje "Siemens" arenoje.

Ar varžybos įvyks Vilniuje, paaiškės po pokalbių su miesto savivaldybės atsakingais atstovais bei Kūno kultūros ir sporto departamento prezidentu Algirdu Raslanu.

"Jie turėtų pateikti galutinį variantą, kiek lėšų čempionatui surengti būtų skiriama. Pati federacija nėra pajėgi visą naštą krautis ant savo pečių. Tai kainuos, tačiau kiek, dar nėra paskaičiuota", - pasakojo R. Bučys.

IIHF taip pat suteikia finansinę paramą toms šalims, kurios kovoja dėl dviejų kelialapių į aukštesnįjį divizioną. Kvotos negauna Elito divizione besivaržančios komandos.

"Sulauksime paramos iš IIHF, tačiau kokio dydžio ji bus - neaišku. Tai nebūtų pagrindinės lėšos, už kurias tvarkytumėme visus organizacinius reikalus", - sakė R. Bučys.

Neoficialiais duomenimis, be Lietuvos realiausiomis kandidatės surengti pasaulio čempionatus laikomos Ukraina, Lenkija, Didžioji Britanija bei Kazachstanas. Paklaustas ar žino, kiek šalių planuoja siūlyti savo kandidatūras, R. Bučys tiksliai negalėjo pasakyti, kadangi tai paaiškės tik kongreso metu.

"Oficialiai nėra žinoma, kas nori rengti pasaulio I-ojo diviziono čempionatą. Tiksliai sužinosime, tik nuvykę į Kanadą. Nenoriu remtis jokiomis nuogirdomis. Paraiškas turėtų pateikti beveik visi, kadangi susidomėjimas ledo rituliu didėja visose pasaulio kampeliuose.

Tai puikiausiai įrodė australai, kurie iškovojo teisę žaisti mūsų divizione. Turime visus kozirius savo rankose, telieka prisivilioti fortūną į savo pusę".