Daugiausiai titulų po Nepriklausomybės atgavimo iškovojęs Lietuvos sportininkas, trumpam grįžęs į tėvynę po sėkmingos treniruočių stovyklos Lenkijoje, miesto ilgų metimų pirmenybėmis, kuriose šįkart dalyvavo diskininkai ir ieties metikai iš Vilniaus, Rokiškio ir Utenos, savo pasirodymu bei rezultatu liko patenkintas.

„Šis startas buvo neplanuotas, bet pasitaikė geras oras ir vietoje treniruočių kelis kartus „išmečiau“ įrankį. Aišku, jis dar nelekia taip, kaip norėtųsi, bet tai yra normalu, nes didesnį dėmesį per pastarąsias treniruotes skyriau jėgos pratimams, todėl ir diskas dar skrenda nelabai stabiliai. Po mėnesio situacija pasikeis“, - DELFI pasakojo V. Alekna.

V. Alekna patvirtino, kad pasiektas rezultatas (68,68 m) yra geras ir jis pats nustebęs tokiais skaičiais, pripažindamas, jog tam dar net ankstoka.

Pirmuoju bandymu V. Aleknos diskas skriejo 65 m 86 cm, o antras ir trečias bandymai buvo nesėkmingi.

„Paskubėjo“, - trumpai auklėtinio metimus pakomentavo treneris Zigmas Živatkauskas.

Po ketvirto ir, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingo metimo, dar du kiti V. Aleknos mėginimai vėl neapvyko.

„Nieko, nieko normaliai, dar nesu geriausios formos“, - nesikrimto pajėgiausias šalies lengvaatletis. – Dar nevisai jaučiu 2 kg svorio įrankį, todėl gal geriau mėtyti sunkesnį diską“.

V. Alekna DELFI pasakojo, kad vėliau prasidėjęs olimpinis sezonas klostosi planingai, viskas vyksta taip, kaip numatyta.

Paklaustas, ar mato savo įpėdinį „Vingio“ stadione, V. Alekna sektoriuje pasigedo kauniečio Andriaus Gudžio, pasiekusio svariausią rezultatą pastaraisiais metais, o kitiems kolegoms, mėtantiems diską iki 50 metrų, rekomendavo negailėti savęs treniruotėse ir stengtis sviesti diską kuo toliau.

Prieš varžybas dėl Nacionalinio stadiono statybos kovojantys aktyvistai išplatino pranešimą, jog V. Alekna Vingio parko stadione mėtys „Pažadų diską“. Tačiau per varžybas olimpietis santūriai atsisakė mesti „nesaugų guminį diską“, teigdamas, kad politiniai žaidimai jam neįdomūs.

V. Alekna toliau tęsia pasirengimą Pekino vasaros olimpinėms žaidynėms ir kitos savaitės pradžioje (nuo 04.27) išvyksta į paskutinę treniruočių stovyklą Ispanijoje, o gegužės 25 d. jo laukia pirmasis „Didžiojo prizo“ („Grand Prix“) turnyras Olandijoje ir birželio 1 d. prasidedančios „Auksinės lygos“ („Golden League“) varžybos Berlyne.

Pagrindinis V. Aleknos konkurentas estas Gerdas Kanteris gegužės pradžioje specialiai vyksta į Jungtines Valstijas, kur šiuo metų laiku pučia palankūs vėjai geriems disko metikų rezultatams siekti.

Rezultatai:

Disko (0,75 kg) metimas jaunutės

1. Kotryna Ražanaitė 37,07 m

2. Paulė Kublickaitė 33,78 m

3. Greta Jakulytė 33,30 m

Disko (1 kg) metimas jaunės

1. Justina Juškevičiūtė 29,75 m

2. Eglė Vaičiulytė 22,73 m

Disko (1 kg) metimas jaunuolės

1. Larisa Voroneckaja 42,07 m

Disko (1 kg) metimas jaunučiai

1. Mantas Jusis 60,78 m

2. Rokas Černiauskis 48,25 m

3. Mantas Šneideris 39,49 m

Disko (1,5 kg) metimas jauniai

1. Tautvydas Kieras 55,33 m

2. Vytautas Guiškis 51,58 m

3. Rokas Kirlys 45,90 m

Disko (1,75 kg) metimas jaunuoliai

1. Romanas Morozka 49,87 m

2. Eligijus Ruškys 47,89 m

3. Linas Klimašauskas 47,22 m

Disko (2 kg) metimas vyrai

1.Virglijus Alekna 68,68 m

2. Mantas Paliokas 47,61 m

3. Juozas Baltušnikas 47,15 m

Ieties metimo nugalėtojai (įvairiose amžiaus grupėse): Edvardas Matuzevičius (58.77 m), Vilmantas Katinas (55.37 m) ir Gediminas Matonis (34.84 m).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją