Pirmoji šių dvikovų dalis - jau trečiadienį.

"Šiauliai" – "Vėtra", Šiaulių savivaldybės stadionas, 17.00 val.

"Vėtrai" patekti į pusfinalį pakako vienerių rungtynių. Vilniečiai rezultatu 3:2 namuose įveikė kitą sostinės klubą "Vilnių".

Sunkesnis buvo šiauliečių kelias. "Šiauliai" pradėjo kovas turnyre nuo ketvirtojo jo etapo. Jau jame tik per rungtynių pratęsimą šiauliečiai namuose įmušė vienintelį rungtynių įvartį Pakruojo "Kruojai". Penktajame etape "Šiauliai" vėl namie 5:1 sutriuškino Visagino "Interą".

Ketvirtfinalyje Ryčio Tavorio treniruojamai komandai vėl prireikė pratęsimo, kad įrodytų savo pranašumą prieš Klaipėdos "Atlantą". Šios rungtynės, turėjusios vėlų rudenį vykti Šiauliuose, dėl prastų oro sąlygų buvo perkeltos į Vilniaus "Sportimos" maniežą.

Po ilgesnės pertraukos taurės varžybos vėl tęsiamos, ir ši "Šiaulių" ir "Vėtros" kova turėtų būti išties žūtbūtinė. Skirtingai nei "Kaunui" ar "Ekranui", šiauliečiams ir vilniečiams pralaimėjimas reikštų, kad su svajone šiemet sudalyvauti UEFA taurės turnyre reikia atsisveikinti.

"Be abejo šios rungtynės mums yra svarbesnės nei bet kuris A lygos susitikimas," – teigė Vilniaus klubo vyr. treneris Virginijus Liubšys.

"Vėtros" treneris džiaugėsi, kad sveiksta Gediminas Butavičius, tačiau dar negalėjo tvirtai pasakyti, ar trečiadienį šis saugas, žiemą į "Vėtrą" perėjęs iš "Šiaulių", jau galės prisijungti prie komandos.

Šiemet "Šiauliai" ir "Vėtra" jau žaidė Lietuvos čempionato antrajame ture. Tąkart Šiauliuose 2:0 laimėjo vilniečiai. "Šį kartą pasistengsime nedaryti tokių klaidų, kaip per tas rungtynes" – kalbėjo "Šiaulių" strategas R. Tavoras.

"Mums labai nesiseka dėl traumų, - teigė R. Tavoras. – Prie traumuotų Intaro Kirchnerio ir Naurio Bulvičio prisidėjo dar vienas latvis Ivanas Lukjanovas ir komandos kapitonas Gintaras Juodeikis. Negaliu pasakyti ar jie trečiadienį galės rungtyniauti prieš "Vėtrą"."

A lygoje "Vėtra" lenkia "Šiaulius" dviem taškais. Tačiau praėjusio savaitgalio rungtynes geriau sužaidė šiauliečiai. Jie pagaliau iškovojo pergalę – Klaipėdoje 1:0 nugalėjo "Atlantą". "Vėtra" sužaidė gana nykokas lygiąsias 1:1 su Vilniaus "Žalgiriu".

Abu strategai teigė sutiksiantys su lygiosiomis. "Mums svarbiausia – nepraleisti įvarčio, - kalbėjo šiaulietis. – Kodėl lygiosios 0:0 gali būti blogas rezultatas? Aišku stengsimės sužaisti kuo geriau, bet jei pavyktų nepraleidus įvarčio sužaisti lygiomis – nebūtų blogai".

"Tikrai negalvojame išspręsti nugalėtojo klausimo jau per pirmas rungtynes, - teigė V. Liubšys. – Rungtynės Šiauliuose bus labai sunkios, daug sunkesnės, nei čempionato susitikimas. Aš žinau, kad jie labai stipriai ruošėsi, mes taip pat. Mus svečiuose lygiosios tenkintų. Bet su sąlyga, kad įmuštume įvartį".

FBK "Kaunas" - Panevėžio "Ekranas", Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadionas, 18.30 val.

Nespėjo atlėgti įspūdžiai po šeštadienio A lygos rungtynių Panevėžyje, kai šios komandos dar kartą susigrums akis į akį trečiadienį Kaune. Tiesa, šį kartą – jau Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyro pusfinalyje.

Trečiajame A lygos ture po vienintelio Egidijaus Varno įvarčio rungtynių pradžioje "Ekranas" minimalia persvara palaužė "Kauną" ir tapo čempionato lyderiu, tašku aplenkdamas kauniečius. Tad čempionai turėtų būti kupini ryžto trečiadienį pasiekti revanšą.

Tiek "Kaunas", tiek "Ekranas", kaip ir dar dvi stipriausios 2006 metų A lygos komandos 2006-2007 m. Lietuvos taurės kovas pradėjo tik ketvirtfinalyje. Kauniečiai šiame etape praėjusį spalį namuose 4:2 nugalėjo Vilniaus "Žalgirį", nors likus 15 minučių iki tų rungtynių pabaigos atsiliko 1:2. Panevėžiečiai savo ruožtu ketvirtfinalyje iš kovos eliminavo titulą gynusią Marijampolės "Sūduvą". Pagrindinis rungtynių laikas ir pratęsimas tuomet baigėsi lygiosiomis 1:1, o 11 metrų baudinius tiksliau 4:3 mušė namuose žaidęs "Ekranas".

Lietuvos čempionų ekipą šiuo metu persekioja traumų epidemija – savaitgalį Panevėžyje negalėjo žaisti net aštuoni traumuoti futbolininkai: gynėjai Irmantas Zelmikas, Mantas Fridrikas, saugai Nukri Mančchava, Givi Kvaracchelija, Vytautas Lukša, Tomas Miklinevičius, puolėjai Artūras Jeršovas ir Luka Aničičius. Tuomet gynėjui Akaki Chubutijai teko užimti saugo vietą, startinėje sudėtyje rungtynes pradėjo dažniau ant suolo liekantys Mohamedas Arouri ir Vygantas Zubavičius.

Pagrindinės sudėties kauniečiai nesurinks ir šioms rungtynėms, tačiau treneris Artūras Ramoška dėl to neišgyvena: "Dėl traumų kai kuriems žaidėjams tenka užimti sau neįprastą vietą aikštėje. Tačiau mes turime "ilgą suolelį", daug lygiaverčių žaidėjų ir rasime pamainą negalintiems žaisti. Tikrai esame pajėgūs laimėti prieš "Ekraną". Be abejo, sieksime laimėti taurę".

"Ekrano" komandoje nuostolių šiek tiek mažiau – prie anksčiau traumuotų Donato Petrausko, Dominyko Galkevičiaus ir Andriaus Arlausko prisijungė Andrius Šidlauskas, susižeidęs būtent praėjusiose A lygos rungtynėse su kauniečiais.

"Iki taurės finalo lieka vienas žingsnis ir neketiname sustoti. Intensyviai ruošiamės rungtynėms Kaune ir tikimės sėkmingos pusfinalio baigties. Šeštadienio rungtynės pareikalavo daug jėgų, tačiau vyrai turėtų atsistatyti iki varžybų Kaune", - sakė panevėžiečių treneris Valdas Urbonas.

Įdomu, kad pastaraisiais metais dėl A lygos aukso kovodavęs "Ekranas" ir "Kaunas" LFF taurės turnyro pusfinalyje tarpusavyje žaidė dar 2005 m. Tada Kaune rungtynės baigėsi be įvarčių, Panevėžyje 1:0 laimėjo kauniečiai, kurie vėliau iškovojo ir Lietuvos taurę, finale įveikdami "Vėtrą".

Nuo šio pusfinalio baigties nemažai priklauso ir Vilniaus "Žalgirio" likimas. Pernai A lygoje 4 vietą užėmę žalgiriečiai vietos UEFA varžybose neiškovojo. Tačiau "Žalgiriui" yra nedidelė viltis rungtyniauti UEFA Intertoto turnyre. Tam reikia, kad LFF taurę šiemet iškovotų "Ekranas".