"Likau nepatenkintas vyrų žaidimu gynyboje. Ne visiems žaidėjams galėčiau tai pasakyti, tačiau labiausiai mane nuvylė Artūro Katulio žaidimas. Jo klaidos lėmė, kad likome tryse ir praleidome tris įvarčius. Po jų komanda galutinai palūžo".

- Treneri, kodėl Lietuvos rinktinė neišnaudoja kiekybinės persvaros?

- Net nežinau. Treniravomės, bet lemiamu momentu kažkas nepavyksta. Rodos, treniruotėse viskas buvo gerai, tačiau gynėjai vis nesusitvarko su savo darbu - nėra metimų, ritulys nepasiekia vartų, visi deriniai daromi lėtai. Aš jau prieš išvyką minėjau, jog mes neturime stiprių rezervinių žaidėjų. Šį mačą sužaidėme prastai. Apmaudu, tačiau taip jau yra.

- Kuris žaidimo elementas jus labiausia nuvilia?

- Silpna kova gynyboje. Vaikinai nusiteikia gerai, tačiau teigiamam rezultatui to nepakanka. Šiandienos gynyba parodė, kad yra kažkoks pižoniškumas. Rytoj rengsime susirinkimą, kalbėsime, kad būtų rimtesnis požiūris į žaidimą. Viskas prasideda nuo to. Galiu garantuoti, kad žaidimas pasikeis.

Rinktinės senbuvis Egidijus Bauba negalėjo suprasti, kodėl nepavyksta sužaisti taip, kaip gali. Elektrėnų "Energijos" žaidėjas liko patenkintas teisėjų darbų šiame mače.

"Sunku kažką pasakyti. Žmonės matydami rungtynes per televizorių viską mato kitaip. Per pirmąsias dešimt minučių buvo jausmas, jog pavyks pelnyti įvartį. Nelemtos dvi minutės viską sugadino - vaizdas iš esmės pasikeitė. Toliau sekė identiškos situacijos, kurių išvengti buvo begalo sunku", - "Sportas.lt" žurnalistui pasakojo E. Bauba.

- Kodėl lietuviai taip dažnai neleistinai stabdo varžovus? Ar tai teisėjų darbo pasekmės?

- Teisėjai puikiai atliko savo darbą. Ir mes nesame pėsti. Pražangas gauname pelnytai. Atvirajame Latvijos čempionate esame įpratę žaisti grubiau. Akimirką pavėlavęs gynyboje privalai neleistinai stabdyti oponentą.

- Rungtynėse su vengrais turėjote kiekybinį pranašumą. Kodėl nepavyko jo paversti įvarčiu?

- Čia yra didelė mūsų problema. Nesugebame nei penki prieš keturis, nei penki prieš tris sėkmingai sužaisti. Tuo pačiu nesugebame ir gintis bei persiorientuoti, kai oponentai prieš mus žaidžia keturiese.

- Priešakyje laukia dvikova su Ukraina. Ar užteks jėgų garbingai pasipriešinti grupės favoritams?

- Rinktinė - šauni. Į kiekvienas rungtynes žengiame su didele motyvacija. Nekreipiame dėmesio, kas buvo vakar. Nereikės mūsų papildomai nuteikinėti prieš mačą su ukrainiečiais. Jų ekipa man nepaliko didelio įspūdžio. Šiandien estai įrodė, kad galima su jais kovoti. Ukrainiečiai per daug savimi pasitiki.

- Kaip vertini rinktinės žaidimą po dviejų rungtynių?

- Pirmos rungtynės buvo negražios. Sunku žaisti po ilgos pertraukos. Tai tikrai daug reiškia. Prasta čempionato pradžia dar nieko neparodo. Susikaupsime, atsitiesime ir sėkmingai tęsime varžybas.