"Pritrūko draugiškų rungtynių. Žaidėjams buvo sunku po pusantro mėnesio pertraukos žaisti pirmą rimtą mačą. Pirmajame kėlinyje žaidėme nepilnos sudėties, kadangi teisėjai vieną po kito siuntė lietuvius ant baudos suolelio. Arbitrai šiandien pataikavo japonams. Už analogiškas pražangas šeimininkai nebuvo baudžiami, o mus iškart sodindavo.

Jie puikiai išnaudojo kiekybinę persvarą. Aš net neabejoju, jei teisėjų darbas per pirmąsias dvidešimt minučių būtų lygus abiem rinktinėm, rezultatas būtų kitoks. Antrasis ir trečiasis kėliniai buvo neblogi. Eksperimentavome penketais ir pagerinome žaidimą.

Pralaimėjome ir tai pripažįstame. Rytoj laukia sunki akistata su vengrais. Vyrų nuteikinėti tikrai nereikės. Jie sieks reabilituotis bet kokia kaina", - po rungtynių "Sportas.lt" žurnalistui pasakojo V. Šlikas.

Tuo tarpu sunkų darbą gynyboje dirbęs Petras Nausėda pripažino, jog varžovai lietuvius pralenkė greičiu. Elektrėnų "Energijos" auklėtinis, kaip ir visa komanda, nusivylė galutine rungtynių baigtimi, tačiau tikino, jog pralaimėjimas pažadino miegantį žvėrį.

"Mačo pradžiose buvo sunku pagauti ritmą. Japonams padėjo namų sienos. Jie visą praėjusią savaitę turėjo progą stebėti mūsų pratybas ant ledo. Šioms rungtynėms jie buvo puikiai pasiruošę. Kai rinktinė tik pradėdavo kažką regzti, varžovai iškart išsidėstydavo taip, kad juos apčiuožti būdavo beprotiškai sunku. Oponentai pranoko mus ir greičiu, todėl susirinkome tiek daug pražangų. Buvo epizodų, kai teisėjai buvo šališki, tačiau toks yra sportas - neprognozuojamas", - teigė P. Nausėda.

Paklaustas, kokį įspūdį paliko Ukrainos rinktinė, žaidėjas sakė, jog pirmose rungtynėse ji nepanaikino lyderės statuso: "Ukrainiečiai tik keturis kartus nuginklavo autsaideriais laikomus kroatus. Jie žaidė atsipalaidavę, be papildomų pastangų, kadangi puikiai žinojo varžovo meistriškumą. Tai stipriausia mūsų grupės komanda. Su ja stengsimės sužaisti kuo garbingiau".

Naudingiausio mačo žaidėjo titulą pelnęs Mindaugas Kieras įvardino pralaimėjimo priežastį - kontrolinių rungtynių nebuvimą.

"Pirmąjį kėlinį sužaidėme nervingai. Daug baudavome ir klydome. Visa tai atsitiko dėl to, jog neturėjome kontrolinių rungtynių, kurių metu būtume galėję atrasti geriausius penketukus. Varžovai buvo ne iš silpnųjų, pasižymintys dideliu greičiu. Trūksta susižaidimo", - sakė M. Kieras.

- Mindaugai, kaip vertini jaunių komandos žaidėjų indėlį?

- Labai gerai. Jie atidavė paskutines jėgas. Pastarieji prie komandos prisijungė tik vakar. Šiandien jų demonstruojamas žaidimas buvo solidus.

- Kitoje dvikovoje laukia vengrai. Ar užteks jėgų ir nusiteikimo po akistatos su japonais?

- Pirmadienį kausimės iš visų jėgų. Esame vienodo lygio komandos. Nereikės papildomo nusiteikimo. Darysime tai, ką geriausiai mokame - kovosime iki pat pabaigos.

- Šiandien tapai naudingiausiu žaidėju lietuvių gretose. Jautiesi vertas šio titulo?

- Treneris nusprendė, kad rungtyniavau geriausiai. Pats šio titulo nesureikšminu. Stengiausi komandai atiduoti visą save.