Nusileidę Japonijoje rinktinės žaidėjai sėdo į autobusą, kuris juos nugabeno į Saporo užmiestį. Lietuviai įsikūrė nedideliame, tačiau jaukiame viešbutyje, pro kurio langus atsiveria vaizdas į jūrą,

"Esame apsimiegoję, nes dar nespėjome prisitaikyti prie naujos laiko juostos. Rytoj turėtume pilnai įsivažiuoti į gyvenimo ritmą. Vietiniai gyventojai sutiko šiltai. Maistas ne toks, kaip Lietuvoje, tačiau skųstis negalime. Kiekvieną kartą valgydami jaučiamės lyg prašmatniame kinų restorane. Problemų kelia tik bendravimas, kadangi šiame regione gyvenantys žmonės sunkiai kalba angliškai", - su "Sportas.lt" žurnalistu įspūdžiais dalinosi ilgametis rinktinės žaidėjas Petras Nausėda.

Pirmadienį vakare buvo surengtos pirmosios lengvos pratybos ant ledo. Į jas lietuviai atkeliavo pasivaikščiodami. Nuo viešbučio iki arenos tik 10-15 minučių atstumas pėsčiomis.

Antradienį vyriausiasis nacionalinės komandos treneris Dimitrijus Medvedevas surengė jau dvi treniruotes. Pirmoje žaidėjams teko sunkūs fiziniai pratimai, antroje - dar kartą buvo aiškinami deriniai.

"Fizinė treniruotė buvo reikalinga atgauti sportinei formai po ilgai trukusio skrydžio. Tai buvo jau paskutinės tokio pobūdžio pratybos. Toliau tęsime treniruočių ciklą, kuriuo bandysime įvairiausius derinius bei tobulinsime gynybą", - pasakojo P. Nausėda.

Lietuvių treniruotę stebėjo Japonijos ledo ritulio federacijos delegacija. "Tekančios saulės" šalies rinktinė pirmenybėms taip pat ruošiasi toje pačioje arenoje.

Komandos vadovai neapsiriboja griežta disciplina. Trečiadienį viso lietuvių kolektyvo laukia poilsis. Trenerių štabas nusprendė užsakyti žaidėjams japonišką pirtį.

Balandžio 12-ąją prie nacionalinės komandos prisijungs dėl pažeisto asmens dokumento į Lietuvą grąžintas Artūras Katulis bei dar trys jaunimo rinktinės žaidėjai - Tadas Kumeliauskas, Karolis Nekraševičius bei vienas iš dviejų vartininkų - Ernestas Kielius arba Artūras Kuzmičius.

Kuris iš sportininkų turės galimybė prisijungti prie vyrų rinktinės - paaiškės artimiausiu metu.

Primename, jog lietuvių varžovais balandžio 13-19 dienomis vyksiančiame čempionate bus Estijos, Japonijos, Kroatijos, Ukrainos ir Vengrijos nacionalinės komandos.