JAV: šie įvykiai – trikdantys ir gėdingi

Sekmadienio rytą viešą pranešimą išplatino Amerikos automobilių asociacija (AAA). Organizacija informavo visuomenę apie tai, kad kreipėsi į M. Mosley, prašydama jį atsistatydinti.

„Pastarieji įvykiai, susiję su FIA vadovybe buvo labai trikdantys ir gėdingi“, - teigiama AAA pranešime spaudai.

„Nors kai kas šiuos reikalus gali mėginti pavadinti privačiais, tačiau žala FIA ir jos nariams – akivaizdžiai vieša. Organizacija, turinti moralinį autoritetą, būtiną atstovaujant milijonams automobilininkų bei sankcionuojant autosporto varžybas, o taip pat ir jos lyderis, turi laikytis aukščiausių etikos standartų“, - tvirtinama dokumente.

„AAA pripažįsta, kad ponas Mosley paskyrė daug metų mobilumo ir autosporto interesų gynimui. Tačiau, nuodugniai apsvarsčiusi, AAA pranešė ponui Mosley, jog visiems geriausias sprendimas būtų jo atsistatydinimas“, - priduriama jame.

J. Stewartas: M. Mosley prarado „Formulės-1“ paramą

Liūdną M. Mosley karjeros pabaigą Bahreino GP lenktynių savaitgalio metu prognozavo ir legendiniai „Formulės-1“ lenktynininkai.

„Nesvarbu, kaip ši istorija buvo paviešinta, tačiau jis nebegali atstovauti tokiai asociacijai. Kad ir kaip man dėl to būtų gaila, nes jis buvo geras prezidentas“, - vokiečių „Welt“ pareiškė Jacky Ickxas.

„Jei Maxas ims vertinti šį reikalą atmesdamas emocijas, gali būti tik viena pabaiga – jo atsistatydinimas“, - antrino „Formulės-1“ čempionas Niki Lauda.

„Maxas prarado užkulisių paramą, tokią nuomone susidariau išklausęs kitus. Tam, kad visa tai išsispręstų, reikės nuo savaitės iki 10 dienų. Prieš atskleisdami savo kortas žmonės laukia, ką pasakys kiti“, - tikino dar vienas „Formulės-1“ čempionas Jackie Stewartas.

B. Ecclestone'as keičia savo poziciją

Iš pradžių atviru tekstu gynęs savo ilgametį draugą M. Mosley, „Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as pakeitė savo poziciją ir ėmė kalbėti aptakiau.

„Tai tik FIA reikalas. Maxas yra FIA prezidentas ir esu tikras, kad jis žino, ką jam reikia padaryti, ir jis neabejotinai tai padarys“, - dviprasmiškai kalbėjo britas, skandalo pradžioje rėmęs FIA prezidentą.

Dauguma „Formulės-1“ komandų vadovų bei lenktynininkų Bahreino GP lenktynių savaitgalio metu lyg susitarę atsisakė kalbėti šia tema. Kai kurie jų tik užsiminė apie tinkamo pavyzdžio rodymą, tačiau viešai pasmerkti lenktynes reguliuojančios organizacijos vadovą atsisakė.

Griežčiau kalbėjo tik buvęs „Formulės-1“ „Minardi“ komandos vadovas Paulas Stoddartas, pareiškęs, jog tokiam, australo žodžiais, „šikniui“, sporte ne vieta. Australas pažymėjo pagalvosiantis apie sugrįžimą, jei FIA ims vadovauti kitas asmuo.

„News of the World“ pateikė daugiau skandalo detalių

Nors M. Mosley ir ėmėsi teisinių veiksmų prieš skandalą sukėlusį laikraštį „The News of the World“, šis sekmadienį naujausiame savo numeryje pateikė dar daugiau FIA vadovo nuotykių su laisvo elgesio merginomis detalių.

Leidinys paneigė funkcionieriaus tvirtinimus, esą žurnalistai melavo teigdami, jog jo sadomazochistiniame pasilinksminime nebuvo nacistinių motyvų. Negana to, laikraštis pateikė interviu su viena iš merginų, pažymėjusia, jog užsakydamas paslaugas britas pats pabrėžė, jog nori būtent tokios temos orgijos.

„The News of the World“ paskelbė išsiųsianti slapta padarytą M. Mosley žygio vaizdo įrašą FIA senatui, kad šis galėtų pats įsitikinti, ar organizacijos vadovas sako tiesą, ar ne. Leidinys pareiškė nepaneigsiantis pateiktos informacijos ir ginsiantis savo tiesą teisme.

M. Mosley likimas paaiškės FIA Generalinėje asamblėjoje

Jei M. Mosley nepaklus raginimams atsistatydinti, jo likimas paaiškės ne vėliau kaip po trijų mėnesių vyksiančiame neeiliniame FIA Generalinės asamblėjos posėdyje, kuriame susirinks 222 automobilių ar autosporto klubų atstovų iš viso pasaulio.

Daugiau informacijos ieškokite .">