„Rinktinės „programa maksimum“ yra iškovoti trečiąją vietą, o „minimum“ – užimti penktąją poziciją, - komandai keliamus tikslus DELFI vardino Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys. – Žemiau turnyro lentelėje nukristi neturime teisės, o pakilti aukščiau šiuo metu objektyviai esame nepajėgūs“.

„Mūsų ledo ritulio tikrovė tokia, kad norėtųsi likti šiame I-ame divizione. Tada vaikinai toliau galėtų tokiuose čempionatuose ugdyti savo meistriškumą. Su visais varžovais kausimės ir kovosime tik dėl pergalių“, - DELFI tikino Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dmitrijus Medvedevas.

Vienas labiausiai patyrusių rinktinės puolėjų Šarūnas Kuliešius DELFI pasakojo, kad rinktinės žaidėjai prieš porą savaičių „ištvėrė“ fizinio rengimo treniruotes, spėjo po jų atsigauti ir dabar kupini ryžto sėkmingai pasirodyti ant Saporo ledo.

Treneris D. Medvedevas teigė, kad pratybos vyko pagal planą, žaidėjams pavyko išvengti traumų, visi ritulininkai dirbo noriai, o moralinis komandos klimatas yra geras. „Taip, rinktinės sudėtis yra beveik optimali. Gaila, kad komandai negalės padėti Andrius Kaminskas („Romford Raiders“, Didžioji Britanija), Darius Pliskauskas (Liepojos „Metalurgs“, Latvija) nenori atstovauti Lietuvai, o versti rungtyniauti per jėgą nieko neketiname“, - DELFI sakė LLRF prezidentas R. Bučys.

„Svajojome gal prie rinktinės suspės prisidėti ir Dainius Zubrus iš Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) „New Jersey Devils“ klubo, bet, deja, viltys neišsipildė, - samprotavo D. Medvedevas. - Pavėlavęs iš Rusijos pirmos lygos atvyko Dmitrijus Bernatavičius. Jei ekipoje dar būtų A. Kaminskas ir D. Pliskauskas, galima būtų teigti, kad subūrėme pajėgiausią sudėtį“.

„Rengėmės čempionatui pilnu tempu, - DELFI patvirtino rinktinės puolėjas Martynas Šlikas. – Blogai, kad komandoje neturėsime ir Baltarusijos Gardino „Neman“ klube rungtyniaujančio vartininko Arūno Aleinikovo, kuriam kilo rūpesčių dėl Lietuvos pilietybės“.

Ilgametis Lietuvos rinktinės vartininkas A. Aleinikovas, „dėl asmeninių sumetimų“ tapęs Baltarusijos piliečiu, automatiškai neteko Lietuvos pilietybės.

LLRF pateikė dokumentus Lietutos Respublikos Prezidentūrai su prašymu, kad ritulininkui būtų grąžinta mūsų šalies pilietybė išimties tvarka, bet Lietuvos ledo ritulio vadovams buvo leista suprasti, kad vilties grąžinti A. Aleinikovui Lietuvos pilietybę yra mažai.

„Todėl A. Aleinikovas pasaulio čempionate Japonijoje nežais“, - DELFI sakė R. Bučys.

Elektrėnuose gimęs „Energijos“ komandos auklėtinis 30-metis A. Aleinikovas per savo karjerą yra žaidė „Vitebsk“ (Baltarusija), Orsko „Južnyj Ural“ (Rusija), Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) ir „Sollihul Barons“ (Anglija) klubuose, o prieš 2006-2007 metų sezoną pasirašė 3 metų kontraktą su „Neman“.

Belieka tikėtis, kad trijų pajėgių žaidėjų netektis nepaveiks kovingos rinktinės dvasios.

Lietuvos rinktinė pirmą sykį istorijoje į pasaulio čempionatą išvyksta anksti – beveik prieš 10 dienų, tam, kad sportininkai Japonijoje spėtų aklimatizuotis.

„Neturėjome rimtų kontrolinių rungtynių prieš čempionatą, - pasirengimo spragas dėstė rinktinės treneris. – Latviai ir baltarusiai atsisakė su mumis žaisti. Tikimės pavyks rasti „sparingo“ priešininkus Japonijoje, jei tik pirmenybių šeimininkai norės mums padėti“.

„Organizacine prasme pasirengti pasaulio čempionatui daugiau-mažiau pavyko. Gavome naujo inventoriaus. Tik labai jau brangi kelionė į Japoniją ir pragyvenimas šioje valstybėje“, - atviravo R. Bučys. – Japonijoje balandžio 9 dieną žadame sužaisti draugiškas rungtynes su vienu iš Tekančios saulės šalies klubų“.

Saporo ledo arenoje oficialiose varžybose Lietuvos rinktinė eilės tvarka žais su Japonija (04.13), Vengrija (04.14), Ukraina (04. 16), Estija (04. 18) ir Kroatija (04.19).

„Jei būsime susikaupę galime nugalėti visus varžovus. Sunku žaisti bus su čempionato šeimininkais japonais, nes jiems padės teisėjai, neparankūs mums yra vengrai, kuriems nuolat pralaimime net turėdami pranašumą, o turnyro lyderiai turėtų būti ukrainiečiai“, - aiškino Š. Kuliešius.

„Pajėgumu išsiskirs japonai ir vengrai. Ukrainiečių sudėtis popieriuje yra labai grėsminga, joje net yra žaidėjų iš NHL, bet realią jų jėgą galėsime nustatyti tik aikštėje“, - mano D. Medvedevas.

M. Šlikas varžovų pajėgumą, kaip jam ir būdinga, įvertino originaliai: „Japonus įmanoma nugalėti net jų aikštėje, vengrai yra „mūsų lygio“ komanda, ukrainiečiai „nerodo stebuklų“, estus esame triuškinę 8:2, o dėl pergalės prieš kroatus - net neabejojame“.

Šiam žaidėjui niekada netrūko drąsos. Jis sužavėjo visus ledo ritulio gerbėjus, kaip per 2004-ųjų metų pasaulio čempionato II diviziono B grupės paskutines rungtynes su Serbijos rinktine Elektrėnuose (14:3) vienas pirmųjų kumščiais šoko ginti Lietuvos garbės.

„Tikimės gerų rezultatų ir esame optimistai. Jei pavyks adaptacija Japonijoje, kiekvienoms rungtynėms tinkamai nusiteiksime ir rungtyniausime su nuotaika galime tapti čempionato prizininkais ar net iškopti į elitinį divizioną“, - įsitikinęs M. Šlikas.

Lietuvos rinktinės sudėtis:

Vartininkai - Nerijus Dauksevičius, Artūras Kuzmičius (abu - Elektrėnų „Energija“), Ernestas Kielius (Kauno „Tigrai“);

gynėjai - Rolandas Aliukonis, Petras Nausėda, Tomas Vyšniauskas, Paulius Tamkevičius, Justinas Vėželis (visi - Elektrėnų „Energija“), Artūras Katulis (Lapenrantos „SaiPa“, Suomija), Mindaugas Kieras (Daugpilio „Latgale“, Latvija), Karolis Nekraševičius (Kauno „Tigrai");

puolėjai - Šarūnas Kuliešius, Dalius Vaiciukevičius, Martynas Šlikas, Artūras Švedavičius, Tadas Kumeliauskas, Karolis Šlikas, Sergejus Ivanuškinas, Algimantas Visockas, Povilas Verenis (visi - Elektrėnų „Energija“), Donatas Kumeliauskas, Egidijus Bauba (abu - Daugpilio „Latgale“, Latvija), Darius Lelėnas (abu - Liepojos „Metalurgs“, Latvija), Dmitrijus Bernatavičius (Nižnij Tagilo „Sputnik“, Rusija), Dovydas Kulevičius, Saulius Limontas (abu - be klubo).

Vyriausiasis treneris - Dmitrijus Medvedevas

Trenerio asistentas - Vytautas Šlikas

Komandos gydytojas - Vladimiras Charitonovas

Komandos vadovas - Rolandas Bučys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją