Rungtynės Italijos sostinėje abiems ekipoms bus jau 5-oji tarpusavio dvikova per 12 mėnesių.

„AS Roma“ trokšta revanšo

Italai dar negali pamiršti triuškinančio pralaimėjimo varžovams rezultatu 1:7 Mančesterio „Old Trafford“ stadione (bendras dviejų mačų rezultatas 3-8) praėjusio sezono šiame pačiame turnyro etape.

„AS Roma“ ir „Manchester United“ jau žaidė tarpusavyje šio sezono grupės varžybose, kai Anglijos čempionai laimėjo namuose 1:0, o „Amžinajame miete“ iškovojo lygiąsias 1:1.

Italų spauda teigia, kad „AS Roma“ klubo futbolininkai jau atsigavo psichologiškai ir nejaučia jokio komplekso prieš varžovus iš Mančesterio. Italų treneris Luciano Spalletti sužinojęs, kad burtai lėmė žaisti su „Manchester United“, dėkojo Dievui už suteiktą galimybę „pagaliau atsiskaityti su priešininku“.

„AS Roma“ kovo mėnesį rungtyniavo iš tiesų įspūdingai. Italijos lygoje jie sugebėjo pirmenybių lyderio Milano „Inter“ atotrūkį turnyro lentelėje sumažinti nuo 11 iki 4 taškų. Ta persvara galėjo būti ir dar mažesnė, jei ne nelemtos lygiosios 1:1 šeštadienio (03.29) mače su „Cagliari“.

„AS Roma“, dar vadinama „Giallorossi“, Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų etape gražiu stiliumi eliminavo vieną lygos favoritų Madrido „Real“ (Ispanija) bendru rezultatu 4-2 (2:1 ir 2:1).

L. Spalletti treniruojami romiečiai, ypač sublizgėjo „Santiago Bernabeu“ arenoje, kur aikštės viduryje dominavo Daniele De Rossi ir Alberto Aquilani.

„AS Roma“ yra paskutinai Italijos atstovai Čempionų lygos turnyre.

„Raudonieji velniai“ – ant bangos

„Manchester United“ yra laikomi šios tarpusavio dvikovos favoritais. Anglai tikisi patekti į varžybų pusfinalį antrus metus iš eilės.

Įsimintina pergalė prieš Italijos sostinės klubą didžiuliu skirtumu praėjusį sezoną suteikia anglams psichologinį pranašumą. Be to „United“ dabar yra puikios sportinės formos. Anglijos lygoje jie lamėjo 4 pastarąsias rungtynes ir nepraleido nė vieno įvarčio į savo vartus. Pergalės prieš Birmingemo „Aston Villa“ 4:0 ir „Liverpool“ 3:0 - kalba pačios už save.

„Premier“ lygos čempionate likus 6 turams „United“ 5 taškais lenkia antroje vietoje esantį Londono „Chelsea“ klubą.

Komandos žaidėjų pasitikėjimas savimi yra didžiulis. Ekipos lyderiai portugalas Cristiano Ronaldo ir anglas Wayne‘as Rooney žaidžia rezultatyviai.

Sero Alexo Fergusono treniruojamas Mančesterio klubas, pastarąjį kartą Čempionų lygos turnyrą laimėjo 1999 metais, kai dramatiškose rungtynėse Barselonoje išplėšė pergalę prieš Miuncheno „Bayern“ 2:1.

Manevrai sudėtimis

„AS Roma“ revanšo siekiui gali sutrukdyti komandos kapitono ir simbolio Francesco Totti netikėta trauma. F. Totti tikisi būti pasirengęs atsakomajai dvikovai „Old Trafford“ stadione.

Saugas Simone Perrotta turės praleisti rungtynes dėl diskvalifikacijos, todėl Daniele De Rossi ir Mirko Vučiničius turės kompensuoti puolimo grandies lyderio netektį. Brazilas Juanas dėl pėdos skausmų praleido rungtynes su „Cagliari“ ir nėra galutinai aišku, ar jis pasirodys aikštėje antradienį. Jei jis žaisti negalės, - ekipos draugą pavaduos Matteo Ferrari.

A. Fergusonas negalės remtis Darrenu Fletcheriu (dėl traumos iškrito iš rikiuotės 6 savaitėm) ir Gary Neville‘u, bet Michaelas Carrickas, Patrice‘as Evra, Ryanas Giggsas ir Rio Ferdinandas nors ir patyrė smulkius sužeidimus rungtynėse su „Aston Villa“, tačiau Romoje rungtyniaus. Nuspręsta, kad Edwinas Van der Saras bus pagrindinis „United“ vartininkas.

„AS Roma“ klubo atakų lyderiu turėtų tapti M. Vučiničius. Juodkalnietis šį sezoną Čempionų lygoje jau pelnė 4 įvarčius. Italų ekipos žaidimas labai priklauso nuo to, kaip sekasi prancūzų gynėjui Philippe‘ui Mexes, brazilų krašo puolėjui Mancini ir prancūzų saugui Ludovicui Giuly. 28 metų brazilų vartininkas Doni yra laikomas patikimiausiu vartų sargu Italijos lygoje, bet jis ir praleido visus tuos 7 „Man. Utd“ įvarčius praėjusį sezoną.

Specialistai spėja, kad rungtynės bus atkaklios, o „AS Roma“ klubo žaidėjams parankesnis yra lėtesnis žaidimas. Italams ypač reikėtų saugotis C. Ronaldo, W. Rooney ir Carloso Tevezo kontratakų.

UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio pirmosios rungtynės „AS Roma“ – „Manchester United“, „Stadio Olimpico“, Roma, 21:45 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją