V. Janušaitis atrodė kiek pavargęs po kelionės, bet mielai sutiko įvertinti savo pasirodymą Eindhoveno (Olandija) baseine.

"Užimti pirmąją vietą buvo nerealu, bet ketinau siekti sidabro ar bronzos medalių. Planus įgyvendinti pavyko ir tuo džiaugiuosi. Juolab dar pagerinau porą Lietuvos rekordų. Esu patenkintas", - įspūdžiais dalijosi V. Janušaitis.

Plaukikas prisiminė, kad jau anksčiau buvo iškovotų ir sidabro, ir bronzos medalių 25 metrų baseine, bet šis Europos čempionato medalis jam yra vertingesnis tiek finansine, tiek sportine prasme.

Europos pirmenybių bronzos medalininkas V. Janušaitis prisipažino, kad 200 m kompleksinio plaukimo finale jį labiausiai nustebino Austrijai atstovaujančio kroato Dinko Jukičiaus pasirodymas ir pelnytas sidabro medalis.

"Prieš metus šis devyniolikmetis nuotolį plaukdavo 2 sekundėm prasčiau, o šiemt stipriai pagerino savo rezultatą ir pateikė tikrą staigmeną, o tai, kad čempionu taps vengras Laszlo Csehas, buvo aišku ir savaime", - teigė V. Janušaitis.

V. Janušaičiui nebuvo jokia staigmena, kad jis Lietuvos 400 m kompleksinio plaukimo rekordą pagerino net 3 sekundėm (nuo šiol rekordas - 4 min. 22,04 sek.).

"Man tai joks netikėtumas. Seniai žinojau, kad esu pajėgus tai padaryti, galiu plaukti greičiau ir tai dar ne riba. Senasis rekordas buvo pasiektas 2003 metais, todėl buvo tik laiko klausimas, kada jis bus pagerintas. 200 m nugara rungtyje mano rezultatai nuolat buvo ties Lietuvos rekordo riba, todėl ir čia nieko stebėtino nebuvo. Aš to ir tikėjausi".

DELFI primena, kad V. Janušaitis 200 m nugara nuplaukė per 2 min. 1,64 sek., pagerindamas Lietuvos rekordą 0,57 sek.

Po Europos čempionato V. Janušaitis dabar šiek tiek ilsėsis, po to dalyvaus treniruočių stovykloje. Artimiausios varžybos jo laukia gegužės mėnesį ir tai jau bus pasirengimo artėjančioms Pekino olimpinėms žaidynėms sudėtinė dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją