„Taikėm į medalį, galvojome apie jį ir jo laukėme, - DELFI penktadienį sakė R. Kalytis. – Vytautas čempionate savo rungtį įveikė vis gerėjančiais rezultatais – per 2 min. 1,59 sek. kvalifikaciniame plaukime, per 2 min. 0,77 sek. pusfinalyje ir per 2 min. 0,17 sek. finale. O juk dabar tik sezono vidurys, todėl viliamės, kad optimali forma bus pasiekta artėjančiose Pekino olimpinėse žaidynėse“.

Pirmąjį medalį Lietuvos delegacijai iškovojusio V. Janušaičio treneris pripažino, kad jo auklėtinis buvo puikiai pasirengęs šioms Senojo žemyno pirmenybėms Eindhovene (Olandija).

„Pernykštis pasaulio čempionatas Melburne V. Janušaičiui buvo gera repeticija. Pamatėme klaidas, padarėme korekcijas. Visas mūsų įdirbis atsipirko dabar Olandijoje, - DELFI teigė R. Kalytis. – Olimpiadoje Kinijoje mes planuojame plaukti finale“.

Paklaustas, ar kuo nors nustebino kitų rungties prizininkų rezultatai, treneris R. Kalytis stebėjosi Austrijai atstovavusio ir sidabro medalį iškovojusio devyniolikmečio kroato Dinko Jukičiaus plaukimu.

„Jis išlindo, kaip Pilypas iš kanapių, - čempionato staigmeną įvertino R. Kalytis. Jo šeima sportiška: sesuo Mirna - Europos čempionė, tėvas – patyręs treneris, todėl gerai paruošė sūnų varžyboms. D. Jukičius pajėgus varžovas, nesitikėjome, kad jis bus toks stiprus fiziškai ir prilygs Vytautui“.

Kalbėdamas apie Europos čempioną ir šios rungties lyderį vengrą Laszlo Csehą, treneris jį pavadino „plaukimo fenomenu, nutolusiu nuo priešininkų per tam tikrą atstumą“. „Jam varžytis tik su amerikiečiu olimpiniu ir pasaulio čempionu Michaelu Phelpsu“, - konstatavo Lietuvos plaukimo specialistas.

Europos pirmenybių prizininkas V. Janušaitis į Lietuvą grįžta kitą antradienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją