2005 metais mūsų šalies kovotojai laimėjo aštuonias iš 13 kovų, pernai - septynias iš 10, o 2006 metais turnyras baigėsi lygiosiomis - Lietuvos ir užsienio atstovai laimėjo po šešias kovas.

Eltai paklausus, kokios turnyro baigties tikisi sekmadienį, Lietuvos bušido federacijos prezidentas Donatas Simanaitis nesiryžo prognozuoti: "Jei reikėtų dalyvauti totalizatoriuje, nežinočiau, ką prognozuoti. Viskas gali pakrypti tiek į vieną, tiek į kitą pusę".

Pasak Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) sporto strategijos skyriaus vyriausiojo specialisto Aivaro Salamakino, bušido turnyrai Lietuvoje visuomet pasižymi aukštu organizavimo ir kovų lygiu.

Lietuvos kovotojui Gediminui Zabotkui ringe teks išbandyti jėgas su nediduku vokiečiu Denisu Schneidmilleriu, kuris pernai laimėjo Vilniuje vykusį bušido turnyro "K-1 Europe Max GP".

Sunkiasvorių dvikovoje lietuvis Tadas "Lokys" Rimkevičius susikaus su 115 kg svorio, tačiau tik 175 cm ūgio Rusijos atstovu Denisu Kominu. Rusas iš 16 kovų 12 laimėjo nokautais.

Ketvirtadienį vykusioje spaudos konferencijoje dalyvavę kovotojai Egidijus Valavičius, Kęstutis Smirnovas, Jordanas Poškaitis ir Petras Markevičius kaip susitarę teigė, kad dvikovoms ruošęsi rimtai ir atsakingai.

Po metų pertraukos į bušido ringą grįžęs J. Poškaitis kovos su lenku Mateuszu Gluchu, P. Markevičius - su švedu Johanu Antonsonu, K. Smirnovas - su Austrijoje gyvenančiu čeku Davidu Marcina, o E. Valavičius - su italu Matteo Minozio.

Į turnyrą "The Battle Field" ("Kovos laukas") atvyksiantys žiūrovai turės galimybę laimėti 5000 litų. Kokia užduotis lauks kovos menų mėgėjų, organizatoriai atskleisti nepanoro.

Kovos (Lietuvos kovotojai nurodyti pirmi):

Maksim Nevolia - Isihiro Kojima (Japonija)

Marius Liaukevičius - Jedrzej Kubski (Lenkija)

Gediminas Zabotkus - Denis Schneidmiller (Vokietija)

Erikas Petraitis - Masanori Kanehara (Japonija)

Rolandas Agrba - Philip Hoehne (Vokietija)

Petras Markevičius - Johan Antonson (Švedija)

Jordanas Poškaitis - Mateusz Gluch (Lenkija)

Tadas Rimkevičius - Denis Komkin (Rusija)

Kęstutis Smirnovas - David Marcina (Čekija/Austrija)

Egidijus Valavičius - Matteo Minozio (Italija/Brazilija).

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją