Įvarčius jiems pelnė olandas Dirkas Kuytas ir Stevenas Gerrardas.

Jau trys Anglijos ekipos - "Manchester United", Londono "Arsenal" ir Londono "Chelsea" yra iškovojusios kelialapius į kitą varžybų etapą, todėl jų sėkmę ketina pakartoti ir "Liverpool".

Pastarąjį kartą "Liverpool" futbolininkai Čempionų lygos nugalėtojų taurę iškovojo 2005 metais, po dramatiškos kovos įveikę kitus italų futbolo atstovus "AC Milan", 11 metrų baudinių trileryje. Tąsyk anglams vejantis varžovus pavyko įmušti 3 įvarčius per 7 minučių atkarpą.

"Būsimos rungtynės yra labai svarbios", - tradicinėje spaudos konferencijoje sakė "Liverpool" saugas Jermaine'a Pennantas. - Mūsų laukia sunkus išbandymas, nes varžovai labai kvalifikuoti. Norėčiau nukelti kepurę prieš "Arsenal" žaidėjus, kurie prieš savaitę sugebėjo nugalėti "AC Milan" ekipą išvykoje - "San Siro" stadione. Tikiuosi, kad mums pavyks pakartoti jų žygdarbį".

"Svarbu nepraleisti įvarčio", - lakoniškai teigė "Liverpool" treneris ispanas Rafaelis Benitezas.

"Raudonieji" pastarosiose "Premier" lygos rungtynėse šeštadienį (03.09) rezultatu 3:0 įveikė "Newcastle United", o įvarčius pelnė J. Pennantas, Fernando Torresas ir S. Gerrardas.

Anglai į Milaną atvyko pirmadienį (03.10) ir vakare treniravosi. Jau dabar tiksliai aišku, kad "Liverpool" sudėtyje neišvysime danų gynėjo Danielio Aggerio, gynėjo Steve'o Finnano ir ispanų saugo Xabi Alonso (jo draugė laukiasi).

Tuo tarpu "Inter" klubas po nesėkmės pirmose rungtynėse Liverpulyje rizikuoja sugadinti sau šventinius renginius, skirtus klubo įkūrimo 100 metų jubiliejui.

Tačiau italų komandos istorijoje jau būta šlovingų akimirkų, kai "juodai-mėlynieji" sugebėjo panaikinti priešininkų įgytą pranašumą. Taip nutiko būtent dvikovoje su "Liverpool" 1965 m. Europos taurės pergalingame "Inter" klubui sezone.

Milano futbolininkai tada pirmame pusfinalio mače svečiuose 1:3 pralaimėjo varžovams, bet atsakomąsias rungtynes laimėjo net 3:0.

"Futbolo aistruoliai su stažu veikiausiai atsimena tą 43-ejų metų senumo istoriją", - pasakoja "Inter" treneris Roberto Mancini. - Puikiose rungtynėse "Inter" klubas sugebėjo išsisukti iš keblios padėties. Tikiuosi antradienio susitikimo eiga bus tokia pati, kaip ir beveik prieš pusę amžiaus".

Treneris R. Mancinis prognozavo, kad trečiadienio spauda tikriausiai šių dienų "Inter" sudėtį lygins su legendine 1965 m. komanda ir tai jam bus didžiulė garbė.

1965 m. "Inter" klubas ne tik pusfinalyje eliminavo "Liverpool" ekipą, bet ir antrus metus iš eilės iškovojo Europos taurę (1:0 nugalėjo Lisabonos "Benfica").

"Inter" prezidentas Massimo Moratti prieš kovą su "Liverpool" jau anksčiau žadėjo, kad jo klubo vyrai "į anglų vartus įmuš 15 įvarčių".

"Serie A" lyderiai praėjusį savaitgalį nutraukė ketverių nelaimėtų Italijos čempionato rungtynių seriją, kai šeštadienį namuose 2:0 nugalėjo "Reggina" ekipą. "Nerazzurri" gretose pasižymėjo Zlatanas Ibrahimovičius ir Nicolas Burdisso.

"Inter" žūtbūtiniame mūšyje su "Liverpool" padėti negalės argentinietis Walteris Samuelis (gynėjas, kelio trauma), kolumbietis Ivanas Cordoba (gynėjas, kelio trauma), brazilas Maxwellas (gynėjas, kulkšnies trauma) ir Marco Materazzi (gynėjas, diskvalifikacija).

Paskutinėms Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėms antradienį teisėjaus norvegas Tomas Heningas Evrebo.

Į mačą "San Siro" stadione jau parduota daugiau, negu 80.000 bilietų.

Rungtynių pradžia 21:45 val., Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją