"A. Skujytės rezultatus pasaulio lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate vertinu normaliai", - DELFI sakė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) varžybų direktorius Virginijus Daukšys. - To galima buvo ir tikėtis. Jei Austros pasiekimai Valensijoje būtų buve geresni, - džiūgautume, o jei blogesni - liūdėtume. Norėtųsi, kad mūsų daugiakovininkė greičiau bėgtų barjerų rungtį".

V. Daukšys teigė, kad pagrindinis žiemos varžybų tikslas yra rengtis artėjančiai Pekino olimpiadai. Lengvosios atletikos specialistas priminė tarp sportininkų populiarų prietarą: "kam žiemą gerai sekasi salėje, tam vasarą stadione būna liūdna".

"Uždarų patalpų čempionatas jau istorija, jį reikia vertinti tik kaip pasirengimą vasaros olimpiadai", - įsitikinęs ir Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės vyriausiasis treneris Aleksas Stanislovaitis. - A. Skujytei trukdė tai, kad daugiakovėje buvo nestandartinės rungtys ir čia nebuvo Austros mėgiamo ieties metimo".

Valensijoje A. Skujytė 60 m bėgimo su barjerais rungtyje pasiekė geriausią asmeninį sezono rezultatą (8,84 sek.), bet buvo paskutinė, šuoliuose į aukštį įveikė 1,81 m ir užėmė 5-ą poziciją, šuoliuose į tolį nušoko 6 m 22 cm, pasiekė asmeninį geriausią šio sezono rezultatą ir pasidalijo 7-ąją-8-ąją vietas, rutulio stūmime užėmė 2-ąją vietą, pagerindama savo rekordą - lygiai 17 m, o paskutinėje rungtyje - 800 m bėgime - distanciją įveikė per 2 min. 21,23 sek. (geriausias sezono rezultatas) ir užėmė 7-ąją vietą.

"Nereikia dramatizuoti. Tai buvo puikus jėgų išbandymas, varžovių galimybių žvalgyba ir tramplinas ateities startams", - DELFI situaciją paaiškino A. Stanislovaitis. - Varžovės savo rezultatais yra labai arti ir jos "įkandamos".

Tuo tarpu L. Grinčikaitė čempionato 60 m bėgimo varžybų pusfinalyje finišavo paskutinė, aštunta, ir į finalą nepateko. 20-metė lietuvė distanciją įveikė per 7,41 sek. ir tarp 24 pusfinalio dalyvių buvo 21-a. "Linutė nei nuvylė, nei nustebino", įspūdžiais su DELFI dalinosi V. Daukšys. - Jei merginai būtų pavykę pasiekti asmeninį geriausią rezultatą (7,31 sek.), ji tikrai užimtų aukštesnę vietą".


"L. Grinčikaitei varžybos Valensijoje buvo naudingiausia treniruotė", - mano A. Stanislovaitis.

Anot trenerio, svarbiausia, kad L. Grinčikaitė yra įvykdžiusi olimpinį normatyvą ir rengsis žaidynėms Kinijoje pagal individualų planą.

LLAF vadovai tikisi ir moterų estafetės 4x100 m rinktinės (L. Grinčikaitė, Audra Dagelytė, Agnė Eggerth ir Edita Lingytė) gero pasirodymo šį sezoną, "jei tik pavyks patobulinti perdavimą".

Pasak, A. Stanislovaičio, Lietuvos rinktinė gali pasiekti unikalų rekordą. Jau dabar vietą olimpinėse žaidynėse yra užsitikrinę 16 šalies sportininkų, o galimybę iškovoti papildomus kelialapius dar turi 5-6 mūsų atstovai.

Priminsime, kad gausiausia Lietuvos lengvosios atletikos komanda buvo Sidnėjaus olimpiadoje 2000 m. Tada rinktinėje buvo 18 narių, o varžybose dalyvavo net 17 lietuvių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją