Bandydamas perimti kamuolį jį šiurkščiai sustabdė gynėjas Martinas Tayloras ir tik medikų profesionalumo dėka nukentėjusysis išvengė kojos amputacijos. Prognozuojama, kad blauzdikaulio ir šeivikaulio lūžius patyręs puolėjas negalės rungtyniauti net 9-15 mėnesių.

S. Blatterio teigimu, tokie ir panašūs atvejai negali būti toleruojami.

"Šiurkštūs bandymai perimti kamuolį yra vienas svarbiausių klausimų šiuolaikiniame futbole", - sakė šveicaras, pirmadienį švęsiantis 72-ąjį gimtadienį.

"Žmogaus užpuolimas yra nusikaltimas ir nesvarbu, ar tai vyksta aikštėje, ar kur kitur, todėl taikomos bausmės turėtų būti visur vienodos."

Pasak FIFA vadovo, prie to prisideda ir klubų vadovai bei treneriai, reikalaujantys iš savo žaidėjų bet kokia kaina išplėšti pergalę.

"Spaudimas šiuolaikiniam treneriui toks, jog jis ieško visų įmanomų būdų laimėti. Mikrofonų rūbinėse nėra, todėl strategai savo auklėtiniams tesako "pirmyn, pirmyn, pirmyn". Bet kur riba, verčianti sustoti? Jos nėra tol, kol neįsikiša teisėjas",- tikino S. Blatteris.

Tiesa, šveicaras neneigė, jog kai kurių arbitrų požiūris turėtų būti kitoks.

"Kai kurie teisėjai dirba mąstydami, "kiek ilgai šiame mače sugebėsiu išbūti neparodęs nei vienos kortelės".

"Jie mano, kad gerai atlieka savo darbą, jei žaidimas 20 minučių vyksta be pertraukimų. Tačiau teisėjai privalo įspėti ar šalinti žaidėjus iš aikštės antrą, trečią ar ketvirtą minutę, jei tik to prireikia.

"Reikalausime, kad arbitrai tą ir darytų. Tuomet aikštėje bus ramiau", sakė S. Blatteris.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją