Problemų tarp "Energijos" žaidėjų ir klubo vadovybės tuomet atvyko spręsti Lietuvos ledo ritulio federacijos (LLRF) prezidentas Rolandas Bučys. Susitikimas prie bendro stalo davė teigiamų rezultatų.

"Sakiau žaidėjams, kad nedarytų klaidų ir važiuotų į rungtynes. Jie buvo atsisakę apskritai čiuožti ant ledo. Jeigu neatvyksime į kelias rungtynes - sulauksime griežtų sankcijų. Mus gali pašalinti iš atvirųjų Latvijos pirmenybių be teisės sugrįžti. Tuomet problemų neišspręstų net ir gausus finansavimas", - tuomet "Sportas.lt" žurnalistui aiškino R. Bučys.

Vis dėlto Elektrėnų klubas išvyko atstovauti Lietuvai tarptautiniame turnyre, o grįžus dalis pinigų žaidėjų pinigines pasiekė.

Praėjus keliems mėnesiams finansinės problemos toliau kankina ekipą. Tokia padėtis nepadeda komandai siekti rezultatų. Atvirajame Latvijos ledo ritulio čempionate "Energijos" žaidimas yra stulbinančiai prastas.

Per 40 žaistų rungtynių elektrėniškiai sugebėjo iškovoti vos vieną pergalę. Į rungtynes su "Riga 2000" ekipa apskritai neišvyko. Kaip skelbė oficiali LLRF svetainė internete, sugedo "Energijos" autobusas, o kai jau buvo surastas naujas latviai nenorėjo priimti lietuvių komandos, nes rungtynės būtų turėję prasidėti labai vėlai.

"Sportas.lt" žurnalistas apie dabartinę "Energijos" padėtį kalbėjosi su "Energijos" vadovu Valdu Škadausku.

- Šį sezoną "Energija" išgyvena krizę. Kokia situacija komandoje šiuo metu?

- Normali. Komanda žaidžia atvirajame Latvijos ledo ritulio čempionate.

- Kodėl į rungtynes Rygoje su vietos "Riga 2000" ekipa nenuvykote?

- Koją išvažiuoti į Latviją pakišo žaidėjų traumos. Dieną prieš dvikovą skambinome Rygos klubo vadovybei ir informavome ją, jog į rungtynes neatvyksime. Galėjome pasiimti reikiamą žaidėjų skaičių iš jaunimo komandos, tačiau mesti pinigus į balą, kad patirtumėme triuškinančią nesėkmę buvo neverta.

- Kodėl "Energijai" iki šiol pavyko iškovoti tik vieną pergalę?

- Šį sezoną komandos rezultatai neigiami, nes esame silpni. Daug pagrindinių žaidėjų prieš sezoną išvyko rungtyniauti į užsienį. Legionierių paieška - neįmanoma. Gerų ledo ritulininkų finansiškai neįperkame, o vidutiniokų mums nereikia. Komandoje daug perspektyvaus jaunimo, tačiau ši sporto šaka Latvijoje yra aukšto lygio, todėl su tuo, ką turime, mes negalime daug pasiekti.

- Vadinasi komanda nėra pajėgi kovoti su stipriausiais Latvijos klubais?

- Kodėl? Yra pajėgi. Pažiūrėkite į rezultatus. Daugumą rungtynių pralošėme poros įvarčių skirtumu. Manau, pritrūksta tik fortūnos.

- Latvių spauda itin neigiamai atsiliepė apie "Energijos" neatvykimą žaisti rungtynių. Ar susilaukėte kritikos iš Latvijos ledo ritulio federacijos vadovybės?

- Tai tik eilinis spaudos triukas. Niekas mūsų nesiruošia mesti iš čempionato. Kalbėjau su lygos vadovybe, tokių minčių niekas net nepuoselėja. Žurnalistai tik pučia iš to didelį burbulą.

- Šiuo metu žaidėjams yra išmokėta visa alga?

- Dalis pinigų yra išmokėta, o kita - ne. Yra nedidelė skola, tačiau kokia ji - negaliu pasakyti, kadangi aš nesu buhalteris.

- Kaip klubo vadovybė ateityje ruošiasi keisti infrastruktūrą? Gal žaidėjams bus sudarytos komfortabilios sąlygos ir nebereikės po dešimt valandų trukusios kelionės iškart lipti ant ledo ir žaisti svarbias rungtynes?

- Kitą sezoną yra du variantai - dalyvauti atvirajame Latvijos čempionate arba žaisti atvirosiose Baltarusijos pirmenybėse, kur kaimynai baltarusiai rengiasi mus priimti. Šiuo metu galiu pasakyti tik tiek, kad kas bus toliau - pamatysime vėliau.