Kaip skelbiama Lietuvos imtynių federacijos (LIF) pranešime spaudai, Vilniaus imtynių klubo auklėtinis R. Dagys pirmoje kovoje nugalėjo armėną Liudoviką Kačarianą. Likus 5 sek. iki kėlinuko pabaigos Ramūnui žūtbūt reikėjo atlikti techninį veiksmą. Kartu su švilpuku jam pavyko išplėšti pergalę ridenimu.

Antrąją imtį R. Dagys po atkaklios kovos (2:1; 1:1) pralaimėjo būsimam finalininkui rusui Andrejui Cojui.

Paguodos kova neįvyko, nes ukrainietis Sergejus Matrosovas dėl traumos ant imtynių kilimo nepasirodė, bet imtyje dėl trečiosios vietos R. Dagys išplėšė pergalę prieš Kirgizijos atstovą Alymžaną Polatbekovą.

Baigiantis pirmam kėlinukui lietuvis atsiliko 0:2, tačiau atliko metimą per petį ir persvėrė rezultatą 3:2. Antrajame kėlinuke išsaugojo persvarą ir iškovojo trečiąją vietą.

Šioje svorio kategorijoje varžėsi 23 imtynininkai.

"Europos čempionatas yra niekinis, palyginus su šiuo turnyru, - po varžybų kalbėjo R. Dagio treneris Olegas Antoščenkovas. - Europos čempionate burtai kartkartėmis suveda su vidutinio pajėgumo atletais, o čia, Maskvoje, tokių tiesiog nebuvo. Be lietuvių, dėl prizų turnyre kovojo jaunieji imtynininkai iš visos Rusijos, Armėnijos, trys Baltarusijos ir keturios Ukrainos ekipos, Izraelio, Kazachijos, Kirgizijos, Latvijos ir Turkmėnijos atstovai.

Iš viso net 36 komandos! Todėl kai kurie nepatyrę mūsų sportininkai "perdegė" ir anksti nuleido rankas. Tačiau viską su kaupu kompensavo buvusio anykštėno R. Dagio kovingumas. Tokiame turnyre iškovota trečioji vieta prilygsta žygdarbiui".

Svorio kategorijoje iki 58 kg Eivydas Sekus nugalėjo baltarusį Jevgenijų Leonovą (1:1; 2:0; 4:1), bet antrojoje kovoje pralaimėjo Azijos jaunių čempionui Elbijarui Begalijevui iš Kirgizijos ir tarp 32 dalyvių užėmė 14-ąją vietą.

Kiti mūsų šalies imtynininkai - Remigijus Guntis (iki 54 kg), Julius Matuzevičius (iki 69 kg) ir Vilius Laurinaitis (iki 74 kg) pralaimėjo jau pirmąsias kovas.

Iš viso turnyre dalyvavo 323 sportininkai.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją