Lietuvos krepšinio federacijos (LKF)prezidentas Algimantas Pavilonis ir abiejų rinktinių vyr.treneriai Antanas Sireika ir Vydas Gedvilas akcentavo, kad artimiausi atrankos mačai rinktinėms svarbūs ne vien dėl patekimo į Europos čempionatą, bet ir tolimesnės perspektyvos - 2004 metų Atėnų olimpinių žaidynių.

"Labai tikimės pamatyti abi rinktines finaliniuose turnyruose," - sakė A.Pavilonis.

V.Gedvilo teigimu, moterų rinktinė yra kiek atjaunėjusi (jos amžiaus vidurkis - 25 metai), tačiau didžiausia problema yra kai kurių žaidėjų traumos. dėl to negalės rungtyniauti Rima Vadapalaitė, traumuotos Aušra Bimbaitė ir Sandra Valužytė, dėl mokslų išvykose nebus Ilonos Nikonovaitės, be to, komandoje nebus Jurgitos Štreimikytės.

"Jei turėtume visas geriausias žaidėjas, tvirtai galėčiau pasakyti, kad į Europos čempionatą pateksime," - sakė treneris. - "Tačiau ir esamoje situacijoje esu optimistas."

V.Gedvilas akcentavo, kad dabartinės rinktinės stiprioji pusė yra vidurio puolėjos Irena Baranauskaitė ir Iveta Marčauskaitė.

Keturių komandoje grupėje, kur į finalą patenka dvi geriausios ekipos, Lietuvos rinktinė po pirmojo rato turi dvi pergales ir yra antra (pernai nugalėta Italija ir Belgija, bet pralaimėta Čekijai).

Lapkričio 20-ąją mūsiškės namuose žais su Italija, 24-ąją - išvykoje su Čekija ir 27-ąją svečiuose su Belgija.

Treneris pažymėjo, jog lemiamomis gali tapti paskutiniosios rungtynės, kuriose lietuvės negalės pralaimėti daugiau nei 12 taškų skirtumu.

"Svarbiausias mūsų tikslas - olimpiada, tačiau visi suprantame, kokios svarbios kiekvienos rungtynės," - sakė A.Sireika. - "Reikia nusiteikti kiekvienąkart kovoti iš visų jėgų, nes klaidos gali būti lemtingos."

Jis pasidžiaugė, kad visi kviesti žaidėjai į rinktinę atvyko, nebus tik tų, kurie traumuoti - Dariaus Songailos, Kšyštofo Lavrinovičiaus, Roberto Javtoko, o dėl nugaros skausmų kenčiantis Šarūnas Jasikevičius rungtyniaus tik namų rungtynėse su bulgarais.

Tuo pasidžiaugė ir krepšininkų konferencijoje dalyvavęs Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Vytas Nėnius.

"Tikiu, kad nėra paprasta atvykti atstovauti rinktinei, nes visiems reikia žaisti savo klubuose, yra šeimos, jaučiamas nuovargis," - sakė jis, pažadėjęs, kad kitais metais sportas ir krepšinis gali tikėtis didesnio finansavimo. Šie žodžiai krepšininkų buvo palydėti plojimais.

Vyrų rinktinė po pirmojo atrankos rato šešių komandų grupėje turi 4 pergales ir pirmauja kartu su turkais. Lapkričio 20-ąją mūsiškiai žais svečiuose su Olandija, 23-iąją - namuose su Bulgarija ir 27-ąją - išvykoje su Šveicarija, o likusias dvejas rungtynes sužais po Naujųjų metų.

Pirmadienį Lietuvos krepšinio federacija pasirašė dvi naujas sutartis su rinktinės rėmėjais - UAB "Švyturys-Utenos alaus" ir "Bite GSM".

"Švyturio" aludariai tapo pagrindiniais krepšininkų rėmėjais 2002-2004 metams ir per tą laiką skirs daugiau nei 700 tūkst. litų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją