25 metų M. Savėnas po praėjusių metų sezono atsisveikinęs su Panevėžio "Ekranu" ieškojo naujo klubo, tačiau kaimyninėje Ukrainos ir Rusijoje tinkamos komandos nerado - Donecko "Metalurg" pasiūlytos finansinės sąlygos žaidėjo netenkino, o peržiūra Tomsko "Tom" klube buvo nesėkminga.

Tuo tarpu pasiūlymą dalyvauti Vokietijos antrosios "Bundeslygos" klubo Vysbadeno "Wiehen" peržiūroje lietuvis atmetė, nes tuo metu bandė laimę Ukrainoje su "Metalurg".

Po šių nesėkmių buvusio "Ekrano" kapitono paieškos gana netikėtai pasuko į Italiją ir jis atsidūrė T. Danilevičiaus "Grosseto" ekipoje, su kuria jau treniruojasi.

"Džiaugiuosi turėdamas galimybę dalyvauti šios komandos peržiūroje. Tikiuosi padaryti gerą įspūdį treneriui Stefano Pioli. Jis yra užtikrintas treneris ir visada žino, ko nori iš žaidėjų, man tai paliko įspūdį. Atvykęs radau malonią atmosferą, norėčiau čia ir likti", - pasakojo M. Savėnas vietiniams žurnalistams.

"Grosseto" klubas, kuriame nuo šių metų pradžios pagal nuomos sutartį rungtyniauja Lietuvos rinktinės kapitonas T. Danilevičius, Italijos "Serie B" lygoje tarp 22 komandų užima 15-ą vietą.