"Žalgirio" klubo vadovai sakė, jog vadovauti komandai pakvietė Šiaulių klubo "Šiauliai" ir Lietuvos rinktinės vyriausiąjį trenerį Antaną Sireiką. Tačiau, kaip teigė "Žalgirio" klubo valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas, A.Sireika dar dvejoja, ar šį pasiūlymą priimti.

Tuo tarpu V.Garastas įsitikinęs, kad A.Sireika nepajėgs vienodai gerai treniruoti ir "Žalgirio", ir rinktinės, todėl jo, nuomone, "Žalgirio" treneriu reikėtų kviesti Sergejų Jovaišą.

Tačiau M.Plūkas mano, kad pernelyg rizikinga kviesti praeityje garsų "Žalgirio" žaidėją vadovauti komandai, nes jis neturi trenerio patirties.

Pakeisti vyriausiąjį trenerį Algirdą Brazį nutarta po itin nesėkmingo "Žalgirio" žaidimo Eurolygoje. Šiame sezone "Žalgiris" jau pralošė keturias rungtynes iš penkių.

Kauno vicemeras Gediminas Budnikas sakė, kad svarbu kuo greičiau sulaukti A.Sireikos sprendimo, o vicemeras Arvydas Garbaravičius pasisiūlė, jei tik reikės, pats miesto valdžios vardu pakalbėti su "Šiaulių" klubo treneriu, kad šis greičiau apsispręstų.

Kauno savivaldybė per savo įsteigtą viešąją įstaigą "Krepšinio perspektyvos" per penkerius metus žada paremti Žalgirį" iki 15 milijonų litų. Šiemet klubui savivaldybė skyrė pusę milijono litų.

Naujasis klubo vyriausiasis treneris darbą turi pradėti gruodžio 1 dieną.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją