Vienintelį kelialapį į kitą etapą užsitikrinę bosniai po trejų rungtynių turi šešis taškus. Trejas rungtynes sužaidę lietuviai ir ketverias rungtynes sužaidę suomiai turi po du taškus.

Bosniai didesnį pranašumą įgijo pačioje rungtynių pabaigoje per tris minutes, kai lietuviai, atsilikdami 2 įvarčiais, žūtbūt mėgino bent išlyginti rezultatą ir rizikingai aktyvino gynybą bei stengėsi kuo greičiau atakuoti.

Kaip ir buvo galima tikėtis, rungtynės vyko išties triukšmingoje atmosferoje, praneša Vytaras Radzevičius. Žiūrovai salėje buvo užėmę vietas jau dvi valandas prieš rungtynes ir kėlė pragarišką triukšmą. Ypatingą stimulą mūsų žaidėjams sukėlė organizatorių sprendimas sutrumpinti Lietuvos nacionalinį himną – jis buvo nutildytas gerokai iki pabaigos. Lyginant su treniruote, temperatūra salėje nepakilo – ji buvo apie 12 laipsnių.

Per pirmas 15 minučių lietuviai bosnius pasiuntė į nokdauną. Mūsiškiai agresyviai ir kietai žaidė gynyboje, toli nuo 6 metrų pasitikdavo varžovus, laiku prasižengdavo ir neleido varžovams laisvai valdyti kamuolį. Aikštelės šeimininkams tai buvo netikėta. Atakose mūsiškiams sekėsi deriniai, jie mažai klydo ir žaidė greičiau bei išradingiau už varžovus. Lietuviai pirmavo 2:0, 5:2, 6:3, 7:4.

Tačiau nuo rungtynių pradžios nesisekė mūsų vartininkams, o kai lietuviai kėlinio viduryje nerealizavo 7 metrų baudinio (Aidenas Malašinskas) ir du kartus nepelnė įvarčio nuo 6 metrų linijos, bosniai išlygino ir persvėrė rezultatą.

Dar vieno 7 metrų baudinio nerealizavo Andrius Račkauskas. Bosnių vartininkas ir kapitonas Enidas Tahirovičius pavymui išraiškingu gestu parodė Andriui, kad tarsi nušovė jį pistoletu. Vėliau dėl šio gesto bosnių vartininkas gailėjosi – dar labiau įpykęs „Račkė“ maudė bosnių kapitoną aštriais metimais nuo 9 metrų į artimą kampą. Vartininkas buvo sugniuždytas, tačiau tuo mūsiškiai nepasinaudojo – ypatingai nevykusiai metė į vartus nuo 6 m linijos. Bosniai atrodė sutrikę, tačiau lietuviai negalėjo perimti iniciatyvos dėl blogų metimų iš gerų padėčių.

Likus žaisti apie 5 minutes, teisėjai dėl suplėšytų marškinėlių 2 minutėms pašalino iš aikštės Petrą Raupėną. Šio sprendimo niekas nesuprato, nes gindamas linijos žaidėją P. Raupėnas dažnai patyrė tampymą už marškinėlių ir turėjo būti labiau nukentėjęs. Prieš tai teisėjai neįskaitė puikios lietuvių kombinacijos „dvigubas oras“, kai pašokus virš varžovų vartų aikštelės buvo atlikti du perdavimai. Pagal nerašytas taisykles bosniai mėgino atsakyti tuo pačiu, tačiau prarado kamuolį.

Pirmasis kėlinys baigėsi 18:16 aikštelės šeimininkų naudai.

Antrojo kėlinio pradžioje lietuviai sėkmingai perėmė iniciatyvą, tačiau šešis kartus sėkmingai apsigynę net keturis kartus neįmetė nuo 6 metrų linijos!

Dėl blogų metimų „atgijo“ bosnių vartininkas, ir vyresni bei labiau patyrę varžovai perėmė iniciatyvą. Mūsiškiams teko vytis varžovus, o dėl to ir pagrindinių žaidėjų nuovargio padaugėjo klaidų žaidime. Rungtynių pabaigoje bosniai sukūrė lemiamą pranašumą ir laimėjo rungtynes.

Lietuvos rinktinės vyr. treneris Miglius Astrauskas po rungtynių sakė: „Nesiteisinu dėl pralaimėjimo. Tačiau šia sudėtimi vyrai žaidė trečią kartą per dvi savaites. Laiko susižaisti jiems tikrai trūko, tačiau šiandien žaidimas pranoko lūkesčius. Buvo ir geros gynybos, kuo visada garsėjo Lietuvos rankinis, ir išradingos improvizacijos puolime.

Bosniai buvo sutrikdyti, tačiau pritrūko patirties ir lygiaverčių keitimų esminiam persilaužimui. Kitą vertus, galvoju apie rytdieną ir gerą Lietuvos vyrų rankinio ateitį. Jaunimui šios rungtynės buvo neįkanojama patirtis, o Vilniuje šeštadienį sieksime didelio revanšo“.

Atsakomąsias rungtynes su bosniais lietuviai žais šeštadienį 14.30 Vilniuje, „Siemens arenoje".

Statistika

Lietuva: Malašinskas 8 įvarčiai, Račkauskas 7, Raupėnas 5, Žigelis 3, Bernatonis, Afanasjevas, ir Švedas po 2.

Bosnija ir Hercegovina: Doboračas 8, Jaskičius 7, Obradovičius ir Tormanovičius po 6, Prsče ir Terzičius po 3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją