Prie pat Goraždės Bosnija ir Hercegovina ribojasi su dar dviem buvusios Jugoslavijos valstybėmis – Serbija bei Juodkalnija. Dabar Goraždėje gyvena apie 26 tūkstančius žmonių (1991 m., prieš Bosnijos karą (1992-1995), šiame mieste buvo apie 37 tūkstančius gyventojų).

Rungtynėms su Lietuva Goraždė pasirinkta neatsitiktinai – mažame mieste šis įvykis kelia milžinišką susidomėjimą. Šeimininkų rinktinės žaidėjai kaip susitarę vietinėje spaudoje tvirtina, kad žiūrovų parama gali būti lemtinga šiose rungtynėse. Bosnijos ir Hercegovinos laikraščiuose netyla euforija po dviejų pergalių prieš suomius, tačiau treneris Halidas Demirovičius teigia, kad „Lietuvos rinktinė, lyginant su suomiais, yra pajėgesnė ir aukštesnė“.

Kaip iš Bosnijos ir Hercegovinos praneša Vytaras Radzevičius, bosnių treneris dienraščiui „Dnevni Avaz“ mūsų komandoje išskyrė du žaidėjus: „Lietuviai naudoja kelias gynybos sistemas: 6-0, 5-1 ir 3-2-1. Paskutinėse treniruotėse bandėm organizuoti žaidimą prieš visas šias sistemas. Iš lietuvių žaidėjų išskirčiau kairįjį pusiau kraštą Raupėną ir centro žaidėją Malašinską, jie rezultatyviai žaidė prieš suomius“.

Apskritai susidaro įspūdis, kad bosniai neturi daug informacijos apie jauną mūsiškių rinktinę ir tai jiems kelia nerimą – bosnių kapitonas Enidas Tahirovičius teigė, kad „...prieš lietuvius reikia žaisti ypač atidžiai ir susikaupus, šių rungtynių svarba mums pernelyg didelė“.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas teigė, kad šiose rungtynėse jauniems žaidėjams „svarbiausia nesutrikti prieš triukšmingą bei agresyvią publiką bei galimą „nešvarų“ varžovų žaidimą“.

Lietuvos rinktinėje dėl asmeninių priežasčių negali rungtyniauti Vilniaus „VPU Šviesos-Savanorio“ žaidėjas Mindaugas Mažeika. Jo vietą rinktinėje užėmė Arminas Grigėnas iš Varėnos „Ūlos“.

Rungtynių organizatoriai tvirtina, kad trečiadienį salė bus sausakimša – oficialiai joje telpa 2200 žiūrovų, tačiau tikimasi, kad susirinks apie 3000. Tvarką prižiūrės apie 100 apsaugos darbuotojų. Netilpusiems žiūrovams prie arenos bus pastatytas didelis vaizdo ekranas, kuriame bus rodomos rungtynės – jas tiesiogiai transliuos nacionalinis Bosnijos ir Hercegovinos kanalas TV1.

Lietuvos rinktinei organizatoriai pateikė nemažai „siurprizų“. Antradienį salėje „Mirsad Hurič", kurioje vyks rungtynės, buvo tik 12 laipsnių šilumos. Nors treniruotė buvo uždara, joje netrūko žiūrovų, o vidury pratybų „bandymams“ buvo paleistas Lietuvos himnas. Išankstiniu susitarimu lietuviai sutiko gyventi Sarajeve ir žaisti Goraždėje, nes bosniai teigė, kad kelionė iš viešbučio iki salės truks valandą. Iš tikrųjų kalnais į vieną pusę teko važiuoti daugiau nei dvi valandas, o grįžtant atgal iš autobuso variklio į saloną plūstelėjo dūmai ir teko sustoti bei šalinti gedimą.

Antras rungtynes su bosniais lietuviai žais šeštadienį, 14.30 val., Vilniuje, „Siemens arenoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją