Kaip skelbia oficiali "Spartak" svetainė, 29 metų lietuvis įsipareigojo likti viename garsiausių Rusijos klubų iki 2009-ų metų gruodžio mėnesio.

2004 metų rugpjūčio mėnesį I. Dedura į "Spartak" perėjo iš Latvijos sostinės Rygos "Skonto" ekipos kartu su vyriausiuoju treneriu Aleksandru Starkovu, kuris tuomet perėmė Maskvos klubo vairą,

"Spartak" komandą treniruojant buvusiam Latvijos nacionalinės rinktinės strategui A. Starkovui gynėjas iš Lietuvos reguliariai patekdavo į pagrindinę ekipos sudėtį.

Tačiau "Spartak" vadovauti pradėjus Vladimirui Fedotovui, lietuvis prarado vietą pagrindinėje komandos sudėtyje ir rungtyniaudamas vien dublerių pirmenybėse 2006 metais Rusijos "Premier" lygos pirmenybėse nesužaidė nei vieno mačo.

Dėl prastų rezultatų praėjusio sezono viduryje V. Fedotovą pakeitė ir prie sostinės ekipos vairo stojo buvęs futbolininkas Stanislavas Čerčesovas, kuris grąžino Lietuvos rinktinės gynėją į pagridinę komandą. Antroje sezono pusėje I. Dedura šešis kartus pasirodė aikštėje ir pelnė vieną įvartį.

Gruodžio mėnesį I. Deduros kontraktas su "Spartak" nustojo galioti, tačiau Maskvos klubas panoro pasilaikyti lietuvį.

Trečiadienį I. Dedura kartu su "Spartak" komanda, kurioje treneriu dirba ir buvęs Lietuvos rinktinės vartininkas Gintaras Staučė, išskrenda į treniruočių stovyklą Turkijoje.