Kaip pranešė Italijos sporto naujienų portalas datasport.it, komandos generalinis direktorius Giuseppe Saronni teigė palaikąs sportininką ir ketinantis atnaujinti kontraktą.

"Esame su juo (R.Rumšu - BNS). Turime galimybę kitiems metams, kurią galėtume išnaudoti",- sakė G.Saronni.

Situacija turėtų išaiškėti iki lapkričio 15 dienos. Tai galutinis terminas, iki kurio visos komandos turi paskelbti savo sudėtis bei apie tai informuoti Tarptautinę dviračių sąjungą (UCI).

R.Rumšas, kurio žmona Edita buvo sulaikyta liepos 28 dieną ir apkaltinta nelegalaus dopingo platinimu bei daugiau nei 2 mėnesius buvo kalinama Bonvilio miesto Prancūzijoje kalėjime, su Italijos komanda buvo pasirašęs vienerių metų kontraktą.

Spalio 18 dieną "Lampre" atstovai pareiškė, kad komanda ateinančiam sezonui pasirašė sutartis su dviem buvusiais Italijos "Fassa Bortolo" ekipos dviratininkais - Francesco Casagrande (Frančesku Kasagrande) ir Wladimiru Belli (Vladimiru Beliu).

"Lampre" taip pat atstovaus italas Eddy Ratti ir ispanas Javieras Vila.

Tačiau vėliau komandos atstovai paneigė spaudoje pasirodžiusią informaciją, neva kontraktas su R.Rumšu nepratęstas, ir teigė, kad viskas bus aišku po to, kai byloje bus priimti galutiniai sprendimai.

Kilus skandalui dėl E.Rumšienės sulaikymo, kai Šamoni miestelyje Prancūzijos Alpėse muitinės pareigūnai jos automobilyje rado įvairių medikamentų, tarp jų - ir dopingui priskiriamų preparatų, R.Rumšą komanda suspendavo, o ekipa neteko vieno pagrindinių rėmėjų - "Daikin Industries Ltd." firmos.

Spalio 11 dieną E.Rumšienė iš Bonvilio kalėjimo buvo paleista už 20 tūkstančių eurų (70 tūkst. litų) užstatą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją