"Įsitikinome, jog mūsų treneriai gali parengti aukšto meistriškumo tenisininkus", - "Sportas.lt" žurnalistui teigė Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Liutauras Radzevičius.

Tenisas Lietuvoje - sporto šaka Nr. 3. Tai įrodo ne tik puikūs mūsų sportininkų pasiekimai visame pasaulyje, bet ir naujų bazių statybos: "Džiugu, jog Vilniaus miestas turės ne vieną standartus atitinkantį teniso aikštyną.

Sostinėje, šalia "Teniso pasaulio aikštyno" yra statomas naujasis "Teniso centras" su šešiolika dengtų aikštelių ir papildomomis keturiomis lauke. Jis bus didžiausias visame centriniame Europos kontinente. Tai leis mūsų sportininkams tobulėti, ugdyti jų valią bei siekti aukštumų", - sakė L.Radzevičius.

Rezultatai stulbinantys

- Kokie 2007 metai buvo Lietuvos tenisui?

- 2007-ieji Lietuvos tenisui buvo labai sėkmingi, kadangi turime du pasaulio čempionus - Ivetą Dapkutę ir Ričardą Berankį. Šiaulietė Iveta prieš pat Kalėdas laimėjo neoficialų planetos (iki 14 metų) čempionatą "Orange Bowl" ir pateko tarp aštuonių stipriausiųjų Europos tenisininkių savo amžiaus grupėje.

Tuo tarpu Ričardas, laimėjęs iš eilės du turnyrus, ("Orange Bowl" ir "Yucatan Cup", - aut. past.) tapo pirmąja pasaulio rakete tarp aštuoniolikmečių.

Nepamirškime paminėti ir Dovydo Šakinio, kuris triumfavo prestižiniame šešiolikmečių "Prince Cup" turnyre JAV. Tokių aukštų rezultatų per visą Lietuvos teniso gyvavimo laikotarpį mes dar nesame turėję.

Visi šie jaunieji talentai buvo išugdyti Šiaulių teniso mokyklos, kurią remia miesto savivaldybė. Tikiuosi, jog šiuo pavyzdžiu paseks ir kiti didieji miestai - Kaunas ir Klaipėda.

Perspektyvos teikia vilčių

- Kokios perspektyvos piešiamos Lietuvos tenisininkams ateityje?

- Viskas priklausys nuo trijų komponentų: pirma - bazių, antra - sportininkų ir trečia - trenerių. Esant normaliam finansavimui bei dirbant su tokiu branduoliu kaip dabar, mes pasieksime išties daug įsimintinų pergalių.

Atkreipkite dėmesį į Rusijos federaciją bei jos sportininkus. Jiems, kaip ir Lietuvoje, dėl prastų oro sąlygų neišeina treniruotis visą sezoną. Todėl sulaukę 12 - 14 metų jie išvažiuoja į palankesnį klimatą turinčias šalis.

Tokia pati situacija yra ir pas mus Šiuo metu tenisas – daug perspektyvų teikianti sporto šaka. Po keleto metų mes galėsime tvirtai varžytis su stipriausiais planetos tenisininkais.

- Ko palinkėtumėte visiems Lietuvos tenisininkams 2008 metais?

- Palinkėčiau sveikatos, ryžto, produktyvaus darbo bei sėkmės visuose turnyruose. Tegul iki šiol pasiekti rezultatai būna varomoji jėga einant pirmyn.