„Auksinį kamuolį“ neseniai taip pat laimėjusio 25 metų Kaka triumfas ir FIFA rinkimuose bene labiausiai siejamas su jo įspūdingu pasirodymu rungtyniaujant „Milan“ (Italija) klube, su kuriuo futbolininkas šiais metais laimėjo UEFA Čempionų lygą.

Sekmadienį Pasaulio klubų taurės finalinėse rungtynėse prieš „Boca Juniors“ (Argentina) demonstruotas žaidimas bei pelnytas įvartis taip pat buvo puikus įrodymas, kad brazilas nusipelnė FIFA metų žaidėjo vardo.

Atakuojantysis saugas surinko 1047 taškus, kuriuos skyrė 165 nacionalinių rinktinių treneriai ir kapitonai. Antroje pozicijoje liko 504 taškus gavęs argentinietis Lionelis Messi, ne daug nuo jo atsiliko 426 taškus surinkęs portugalas Cristiano Ronaldo.

Visi trys futbolininkai pirmą kartą dalyvavo geriausio FIFA metų žaidėjo rinkimų iškilmėse. Praėjusiais metais geriausiojo titulą iškovojo italas Fabio Cannavaro, o prieš tai dvejus metus laureatu buvo tapęs Kaka tėvynainis Ronaldinho.

Geriausios metų futbolininkės apdovanojimą antrus metus iš eilės pasiglemžė brazilė Marta, surinkusi 988 taškus ir nugalėjusi 2003, 2004 ir 2005-iaisiais geriausios FIFA metų žaidėjos titulus iškovojusią vokietę Birgitą Prinz bei pirmą kartą į šį titulą nominuotą dar vieną atstovę iš Brazilijos Cristiane.

Ciūriche vykusioje ceremonijoje FIFA prezidentas Seppas Blatteris taip pat futbolo legendai Pele įteikė FIFA prezidento apdovanojimą už jo nuopelnus žaidimui.

Tuo tarpu „Barcelona“ (Ispanija) klubas, kuris atmeta bet kokią pelningą reklamą ant savo marškinėlių, gavo FIFA „garbingo žaidimo“ apdovanojimą. Nuo praėjusių metų ryškiai raudonus bei mėlynos spalvų klubo marškinėlius papuošė UNICEF emblema. Taip pat „Barca“ Jungtinių Tautų vaikų fondui paaukojo 7,5 milijonus eurų paremti projektams prieš ŽIV ir AIDS.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją