A.Brazauskas pažymėjo, kad Lietuva turi efektyvią savąją krepšininkų rengimo sistemą ir nemažai čia išugdytų krepšininkų "eksportuoja" į užsienio komandas, o valstybinės institucijos yra palankiai nusiteikusios sporto ir krepšinio atžvilgiu.

Po pusvalandį trukusio susitikimo Ch.Bertomeu Eltai sakė, jog jam buvo malonu susitikti su premjeru, kuris mėgsta krepšinį, nes Europoje tai retas atvejis.

Eurolygos vadovas pažymėjo prašęs A.Brazausko ir ateityje remti krepšinį ir ypač Kauno "Žalgirį", kuris yra Lietuvos pasididžiavimas. Jo teigimu, parama gali būti įvairi - nebūtinai tiesioginė, nes valdžia gali sukurti palankesnes sąlygas verslininkams, remiantiems sportą.

Atsakydamas į Eltos klausimą, kokios yra Lietuvos galimybės tarp Eurolygos dalyvių turėti daugiau nei vieną komandą, Ch.Bertomeu sakė: "Deja, tarp 24 ekipų labai sunku rasti daugiau nei vieną vietą tokiai šaliai kaip Lietuva, kuri turi 3 mln. gyventojų ir mažą rinką. Tačiau kiti Lietuvos klubai nuo naujo sezono gali dalyvauti kitose mūsų rengiamose varžybose - ULEB taurėje".

Svečias sakė, kad pokalbyje su premjeru buvo užsiminta ir apie Lietuvos planus pateikti paraišką rengti mūsų šalyje Europos čempionatą.

Kartu su Ch.Bertomeu susitikime dalyvavo Kauno "Žalgirio" valdybos pirmininkas Mindaugas Plūkas ir klubo tarptautinių ryšių vadovas Arūnas Pakula.

Iš Vilniaus Eurolygos vadovas išvyko į Kauną, kur susitiks su miesto meru, o prieš "Žalgirio" ir "Union Olimpija" rungtynes Kauno sporto halėje 19.30 val. surengs spaudos konferenciją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją