Sidabras atiteko italams Stefano Di Filippo ir Annai Melnikovai, bronzą laimėjo slovėnai Matejus Krajceris ir Iwona Golczak. Ketvirti liko JAV atstovai Eugene Katsevmanas ir Maria Manusova, penkti – rusai Alexsey‘us Silde ir Anna Firstova.

Šokant A. Kandeliui ir E. Visockaitei-Kandelis publika plojo ir mojavo vėliavėlėmis. Žiūrovai švilpimais sutiko arbitrų sprendimą lietuvių porai skirti 6–ąją vietą.

Publika nepalaikė pasaulio čempionais tapusių M. Vescovo ir M. Torokgyorgy – jie buvo nušvilpti, apdovanojimai čempionams įteikti tedžiūgaujant vengrų aistruolių armijai. „Netiesa“, - pasigirdo šūksniai salėje, paskelbus pasaulio čempionus. Kur kas didesnio palaikymo sulaukė antri likę italai. „Siemens arenoje“ nemažai sirgalių turėjo ir Rusijos pora.

Sėkmę atnešė rožinis

„Ne, aš būčiau nusivylusi, jeigu mes laimėtumėme medalį, bet aš žinočiau, kad mes blogai šokome. Tada būčiau nusivylusi“, - po paskutinio šokio, dar prieš paskelbiant rezultatus, kalbėjo E. Visockaitė-Kandelis. „Man atrodo, mes padarėme viską, ką galėjome. Gerai jautėmės – tas jausmas negali būti kitoks, kai šitaip palaikė publika. Pirmą kartą gyvenime taip“, - džiaugėsi šokėja. Nors, pasak jos, lietuviai visą laiką šilti, tačiau šįkart buvo ypač užsivedę. „Net šiurpas per visą odą eina, negali blogai šokti, niekaip“, - sakė E. Visockaitė-Kandelis.

Tuo metu jos partneris A. Kandelis neramiai vaikščiojo ant kaklo pasikabinęs rožinį. Po apdovanojimų šokėjas paaiškino, kad rožinis – pašventintas talismanas, nešantis laimę. „Geriau būti savo vietoje dabar, o kitąmet tikėtis aukštesnės“, - apie užimtą vietą kalbėjo A. Kandelis, likęs patenkintas pasirodymu ir pirmenybių atmosfera. Pasak jo, kaip ir prognozuota, turėjo laimėti vengrai, tačiau šokimo atžvilgiu, kaip nusprendė publika, pirmi turėjo būti Italijos atstovai.

Šokėjų nuomone, į finalą pretendavo dar 3-4 poros.

Šokėjos mama Aušrelė Visockienė DELFI prisipažino, kad labiausiai širdis drebėjo skelbiant, kurios poros pateko į finalą.

Savaitę skirs poilsiui

Pusfinalyje E. Visockaitė-Kandelis šoko vilkėdama ryškiai raudoną suknelę. Finale ji pasidabino baltos ir sidabro spalvų suknele. Finale poros šoko rumbą, sambą, čia čia, pasadoblį ir džaivą. Rumbą ir džaivą šokėjai turėjo atlikti ir atskirai. „Sakiau, kad tu pati gražiausia“, - šypsojosi šokėjas, žurnalistų paklaustas, ką po vieno šokio jis sušnibždėjęs žmonai ir šokių partnerei.

Per pertraukas pasirodė 2007 m. pasaulio čempionato bronziniai prizininkai Klaipėdos „Žuvėdra“, modernaus šokio, breiko šokėjai, kojūkininkai. 8-tą vietą pasaulio reitinge užimantys E. Visockaitė-Kandelis ir A. Kandelis po čempionato turės keletą koncertų, po to savaitę ilsėsis, nes, pasak jų, organizmas nualintas.

A.Kandeliui ir E.Visockaitei-Kandelis pasaulio pirmenybės Vilniuje buvo 7-os karjeroje. Iki šiol aukščiausia jų pasiekta vieta buvo 10–a 2002 m. Šių metų Europos čempionate pora užėmė 6-ąją vietą, 2005 m. liko per žingsnį nuo medalių - 4-ti.

Porą treniruoja nusipelnę treneriai Aušrelė ir Virginijus Visockai, fizinio parengimo trenerė – Galina Gedgaudienė

Antroji Lietuvos pora Justas Kučinskas ir Agnė Malinauskaitė nepateko į pusfinalį ir užėmė 27-ąją vietą. Pasaulio čempionate varžėsi 80 šokėjų porų iš 44 šalių. Jas vertino ir lietuvė Skaistutė Idzelevičienė.

Teisę organizuoti pasaulio čempionatą Tarptautinės sportinių šokių federacijos Prezidiumas Lietuvos sportinių šokių federacijai suteikė atsižvelgdamas į puikius Lietuvos sportinių šokių atstovų laimėjimus ir gerą varžybų organizavimą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją