„Siemens arenoje” dėl aukščiausių apdovanojimų kovos ir sportinių šokių klubo „Ratuto“ nariai Andrius Kandelis bei Eglė Visockaitė-Kandelis.

„Sakyti, kad būsime pirmi, per drąsu, tačiau tuo, kad laimėsime vieną medalį, pilnai tikiu“, - antradienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė Lietuvos sportinių šokių federacijos prezidentas Gintaras Skorupskas.

Iš antrosios Lietuvai atstovaujančios poros - Justo Kučinsko ir Agnės Malinauskaitės – tikimasi patekimo į pusfinalį. Pasak G. Skorupsko, vienos poros patekimas į pusfinalį, kitos - medalis būtų labai aukštas šalies pasiekimas.

Koją pakišti gali tik jaudulys

„Mes tikrai ruošiamės, stengsimės parodyti kuo aukštesnį rezultatą ir tikimės, kad namų sienos padės iškovoti prizines vietas“, - sakė A. Kandelis. Jo partnerė pridūrė, kad šokti Lietuvoje – visada ypatingas jausmas. „Kadangi renginys ypatingas, vienintelis kelias – parodyti aukščiausią, ką galime“, - kalbėjo E. Visockaitė-Kandelis.

„Neturime ko prarasti – eisime, bandysime parodyti, ką galime geriausio ir labai rimtai kovosime dėl pusfinalio“, - teigė Lietuvos vicečempionas J. Kučinskas. Pasak šokėjo, antrajai šalies porai bus kiek lengviau nei A.Kandeliui ir E.Visockaitei-Kandelis – jų neslėgs spaudimas iš išorės.

Šokėjų nuomone, vengrai be konkurencijos turėtų būti pirmi, finale taip pat grumsis italai, slovėnai, rusai. E. Visockaitė-Kandelis prognozavo, kad poros apylygės turėtų būti jau pusfinalyje. „Teisėjai būna neabejingi, kai žiūrovai palaiko“, - pastebėjo sportininkė.

Čempionatui šokėja pasisiuvo keturias naujas sukneles, iš kurių šeštadienį galės pasinaudoti tik dviem. Kurias E. Visockaitė-Kandelis vilkės, priklausys nuo to, kas tądien jai šaus į galvą. Keturis kostiumus pasiruošęs ir partneris.

„Tik jaudulys gali pakišti koją“, - sakė E. Visockaitė–Kandelis. Pasak jos, jei šokdamas galvosi, kokios svarbios varžybos, nebus gerai. Varžybų dieną namų darbai jau būna atlikti - tereikia išeiti ir parodyti, ką moki.

„Žiūrovų palaikymas sportininkui labai svarbus – padvigubėja adrenalino kiekis, visai kita nuotaika. Kiek teko šokti Lietuvoje, lietuvių publika šauni, gal pasitreniravusi per krepšinio rungtynes“, - kalbėjo šokėja. Jos partneris pridūrė kad Lietuvos publika nėra kvaila – supranta, kuri pora šoka gerai, palaiko ne tik savo tautiečius. Būdami ant parketo šokėjai sakė jaučią ir matą, kaip juos priima publika.

Rengtis čempionatui pora pradėjo prieš 2-3 mėnesius. Pasak šokėjų, pasirengimo procesas - ne tik treniruotės, bet ir atsistatymas, varžybų pasirinkimas, užsiėmimas kitomis sporto šakomis - gimnastika, lengvąja atletika, moderniuoju šokiu, hiphopu. Pora juokavo, kad A. Kandelis „atidirbinėja ranką“ praktikuodamas boulingą.

8-tą vietą pasaulio reitinge užimantys šokėjai kasdien turi po dvi porą valandų trunkančias treniruotes.

J. Kučinskas ir A. Malinauskaitė pasaulio reitinge - 27-ti.

Nugalėtojams ir prizininkams – „Swarovski“ kristalų taurės

„Swarovski“ kristalai paruošti, darbo grupė baigė darbą, viskas parengta“, - sakė Lietuvos Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas, vadovavęs čempionato organizaciniam komitetui. Jis apgailestavo, kad sportiniai šokiai – ne olimpinė sporto šaka.

Čempionato medalininkai gaus „Swarovski“ kristalais padabintas taures, ant kurių matysis Tarptautinės sportinių šokių federacijos ženklas. Vienas šokėjas gaus rutulį, kitas – rutulį laikančią ranką. Kiekviena čempionate dalyvaujanti pora dovanų gaus mikropluošto rankšluostį, skirtą šluostytis prakaitui.

Šeštadienio vidurdienį prasidės parengiamieji turai, 19 val. prasidės lemiama kova dėl medalių. Apie 22 val. paaiškės, kas taps pasaulio čempionais.

Šokėjų pasirodymus vertins ir lietuvė Skaistutė Idzelevičienė. Čempionatą globoja ministras pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Teisę organizuoti pasaulio čempionatą Tarptautinės sportinių šokių federacijos Prezidiumas Lietuvos sportinių šokių federacijai suteikė atsižvelgdamas į puikius Lietuvos sportinių šokių atstovų laimėjimus ir gerą varžybų organizavimą.

A. Kandeliui ir E. Visockaitei-Kandelis pasaulio pirmenybės Vilniuje bus 7-os karjeroje. Iki šiol aukščiausia jų pasiekta vieta – 6–a 2002 m.

Porą treniruoja nusipelnę treneriai Aušrelė ir Virginijus Visockai, fizinio parengimo trenerė – Galina Gedgaudienė.

Aštuoniskart Lietuvos čempionams pasaulio pirmenybės bus svarbiausias sezono startas. Šių metų Europos čempionate pora užėmė 6-ąją vietą. 2005 m. Senojo žemyno pirmenybėse šokėjai iškovojo 4-ąją vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją