Kelyje į finalą "Ventspils" be pralaimėjimų įveikė B grupę, kurioje žaidė Panevėžio "Ekranas", o atkrintamosiose varžybose nugalėjo Vilniaus "Vėtrą" (bendras rezultatu 4:2) ir "Kauną" (1:0). Savo ruožtu "Metalurgs" buvo pajėgiausia komanda C grupėje, kurioje žaidė ir Vilniaus "Žalgiris", ir atkrintamuosiuose etapuose privertė pasiduoti Narvos "Trans" (5:3) bei "Ekraną" (8:3).

Taigi, pats pirmasis, Baltijos futbolo lygos finalas tapo Vakarų Latvijos Kuršo (latv. - Kurzeme) regiono derbiu.

Dviejų uostamiesčio klubų dvikovoje Ventspilyje pirmieji į priekį išsiveržė svečiai - jau trečią mačo minutę pasižymėjo "Metalurgs" brazilas Antonio Ferreira.

Įkvėpti greito įvarčio "Metalurgs" futbolininkai pasižymėjo ir dar kartą - 38-ą minutę šeimininkų vartininką Andrį Vaniną antrą kartą nuginklavo galingasis svečių iš Liepojos puolėjas Girtas Karlsonas.

Jau po pirmojo kėlinio "Metalurgs" įgijo įtikinamą persvarą ir, nors antrajame kėlinyje 75-ą minutę Kristapui Grebiui pavyko sušvelninti atsilikimą, jau netrukus Liepojos klubui trečią įvartį pelnė Genadijus Solonicinas.

Nugalėtojų gretose visas rungtynes žaidė Lietuvos rinktinės saugas Darius Miceika, tuo tarpu Tomas Tamošauskas mačui registruotas nebuvo.

Po šios pergalės "Metalurgs" atsakomosiose rungtynėse, kurios vyks lapkričio 11 dieną Liepojoje, gali sau leisti ir pralaimėti minimalia persvara ar rezultatu 0:2 - galiojant įvarčio svečiuose taisyklei B. Zelkevičiaus treniruojamai ekipai to pakaktų, norint tapti lygos čempione.

"Ventspils" 1 - 3 Liepojos "Metalurgs"

3' [0 - 1] Antonio Ferreira

38' [0 - 2] Girts Karlsons

75' [1 - 2] Kristaps Grebis

78' [1 - 3] Genadijs Solonicins.

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją