Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) vadovas Seppas Blatteris teigė, kad Brazilija dabar turi "ne tik teisę, bet ir atsakomybę" surengti 2014 metų čempionatą.

"Futbolas mums yra ne vien sportas. Futbolas mums - nacionalinė aistra", - sunkiai žodžius rinko Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva.

Prezidentas pažadėjo, kad Brazilija "su dideliu pasididžiavimu atliks namų darbus", kuriuos jai pavedė FIFA.

FIFA antradienį taip pat paskelbė, kad 2011 metų pasaulio moterų futbolo čempionatas vyks Vokietijoje.

Pagrindinis kriterijus, kodėl FIFA pasirinko vokiečius, buvo puikiai organizuotas 2006 metų pasaulio vyrų čempionatas. Be to, Vokietijos moterų rinktinė pastarosiose dvejose pirmenybėse pasidabino aukso medaliais bei dar yra šešis kartus tapusi Europos čempione.

"Labai didžiuojamės, kad po 2006 metų pasaulio vyrų čempionato 2011 metais mums leista organizuoti ir moterų pirmenybes", - neslėpė džiaugsmo Vokietijos futbolo federacijos prezidentas Theo Zwanzigeris.

Vokietija dėl teisės surengti 2011 metų pirmenybes varžėsi su Kanada, kuri savo kandidatūrą grindė vasarą šioje Šiaurės Amerikos valstybėje organizuotu pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionatu. Jame apsilankė rekordinis žiūrovų skaičius per visą jaunimo pirmenybių istoriją.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją