Galutinėje įskaitoje K. Raikkonenas surinko 110 taškų, vos vienu tašku aplenkęs L. Hamiltoną (109 tšk.).

Pirmenybių nugalėtojas varžybų Interlagose finiše už savęs paliko komandos draugą Felipe Massa, finišavusį antroje vietoje, bei „McLaren“ pilotą Fernando Alonso, užėmusį trečiąją vietą bei galutinėje „Formulės-1“ čempionato įskaitoje laimėtojui nusileidusį taip pat vos 1 tašku.

F. Alonso galutinėje pirmenybių įskaitoje liko trečias, nes L. Hamiltonui aukštesnę poziciją turnyro lentelėje lėmė daugiau kartų iškovotos antrosios vietos.

Iki šiol pirmavęs ir realiausiu pretendentu tapti čempionu laikytas kitas „McLaren“ lenktynininkas L. Hamiltonas dėl savo klaidos bei bolido techninio gedimo Brazilijos GP liko tik septintas bei nesugebėjo tapti čempionu jau debiutiniame sezone.

Automobilių konstruktorių įskaitoje pirmą vietą užėmė "Ferrari" komanda, surinkusi 204 taškus. Antra liko "BMW-Sauber" komanda - 101 taškas.

Trečioje vietoje "Renault" (51 taškas).

Lenktynininkams stojant į starto rikiuotę atrodė, jog iš antrosios vietos startuosiančiam L. Hamiltonui vargu ar kas gali sutrukdyti tapti čempionu – britas turėjo 4 taškų persvarą prieš F. Alonso bei 7 taškų pranašumą prieš K. Raikkoneną.

Vis dėlto, situacija nepalankiai „Formulės-1“ naujokui ėmė klostytis varžyboms vos prasidėjus. Iš trečiosios vietos startavęs K. Raikkonenas su F. Massa pagalba žaibiškai aplenkė L. Hamiltoną, o kiek vėliau šį įveikė ir komandos draugas F. Alonso.

Į ketvirtąją vietą nusiritęs L. Hamiltonas bandė atsiimti poziciją iš kolegos „McLaren“ komandoje, tačiau padarė klaidą ir nukrito dar žemiau - į aštuntąją vietą.

Lenktynėse įveikęs vos 8 ratus, L. Hamiltonas trasoje staiga ėmė važiuoti lėčiau nei vienas po kito jį pradėję lenkti varžovai. Britui kurį laiką niekaip nepavyko įjungti aukštesnės pavaros. Kai galų gale jam tai pavyko padaryti ir vėl ėmus važiuoti normaliu greičiu, jis jau buvo nusiritęs į aštuonioliktąją vietą.

Tuo tarpu rikiuotės priekyje įtikinamai dominavo F. Massa ir K. Raikkonenas, sparčiai ėmę tolti nuo savo pagrindinio varžovo F. Alonso. Nors buvo tikėtasi, kad brazilas greitai praleis į priekį dėl čempiono titulo kovojantį suomį, jis tai padarė tik antrųjų sustojimų boksuose metu.

F. Alonso visų lenktynių metu niekada nebuvo panašus į lenktynininką, galintį pasipriešinti „Ferrari“ pilotams. Finiše ispanas nuo jų atsiliko beveik minute, o varžybų metu net atrodė, kad „Formulės-1“ čempiono titulą gynęs sportininkas savo poziciją gali užleisti ir „BMW Sauber“ atstovui Robertui Kubica, pasirinkusiam, kitaip nei lyderiai, trijų sustojimų boksuose taktiką.

L. Hamiltonas, tuo tarpu, iki finišo sugebėjo sparčiai irtis rikiuote aukštyn, tačiau suspėjo pasiekti tik septintąją vietą. Norint tapti čempionu, britui reikėjo penktosios pozicijos, iki kurios jam pritrūko apie dešimties sekundžių.

Tai buvo šeštoji 28 metų suomio K. Raikkoneno pergalė šį sezoną ir 15-oji per visą karjerą.

2008 metų „Formulės-1“ čempionatas prasidės lenktynėmis Australijoje, vyksiančiomis kovo 16 dieną.

Brazilijos GP rezultatai:

1Kimi RaikkonenFerrari1:28:15.270
2Felipe MassaFerrariatsiliko +01.400
3Fernando AlonsoMcLaren+57.00
4Nico RosbergWilliams+1:02.800
5Robert KubicaBMW Sauber+1:10.900
6Nick HeidfeldBMW Sauber+1:11.300
7Lewis HamiltonMcLaren1 ratu
8Jarno TrulliToyota1
9David CoulthardRed Bull1
10Kazuki NakajimaWilliams1
11Ralf SchumacherToyota1
12Takuma SatoSuper Aguri2 ratais
13Vitantonio LiuzziToro Rosso2
14Anthony DavidsonSuper Aguri3 ratais
15Adrian SutilSpykern/k
16Rubens BarrichelloHondan/k
17Heikki KovalainenRenaultn/k
18Sebastian VettelToro Rosson/k
19Jenson ButtonHondan/k
20Mark WebberRed Bulln/k
21Sakon YamamotoSpykern/k
22Giancarlo FisichellaRenaultn/k

Daugiau informacijos ieškokite .">