LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas kalbėjo, kad galbūt į Pekiną važiuos rekordinis būrys olimpiečių, nes dar didelis jų potencialas. Iki šiol daugiausia atletų – 64 - šalis delegavo į 2004 m. Atėnų olimpiadą. A. Poviliūnas sakė manąs, kad olimpinius kelialapius dar gali iškovoti daugiau nei 10 sportininkų.

Tuo tarpu kaimynai estai tegali pasigirti 23 įvykdytais olimpiniais normatyvais, latviai – 34. LTOK prezidentas vengė kalbėti apie vietas, kurias gali užimti sportininkai, tačiau sakė, kad tie, kuriems penktadienį įteikti olimpiniai ženkleliai, gali kovoti dėl aukščiausių vietų. A. Poviliūno pokalbyje su estais juokauta, kad Lietuva ir Estija tikrai kovos dėl vieno aukso medalio (disko metimo sektoriuje – DELFI).

Krepšininkams liepta nemėginti grįžti be medalių

Olimpiniai ženkleliai įteikti Sidnėjaus olimpinei čempionei, šįmet pasaulio pirmenybėse užėmusiai 6-ą vietą šaulei Dainai Gudzinevičiūtei. Tokį pat ženklelį gavo Atėnų olimpiados vicečempionė, šiame pasaulio čempionate užėmusi 6-ą vietą Austra Skujytė bei šiuolaikinės penkiakovės pasaulio čempionate bronzos medalį iškovojusi Laura Asadauskaitė. Ženklelius gavo ir pasaulio pirmenybėse ketvirti likę baidarininkai Alvydas Duonėla bei Egidijus Balčiūnas. Sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas ir penkiakovininkas Edvinas Krungolcas pasiimti ženklelių atvykti negalėjo.

Olimpiniai ženkleliai įteikti ir sportininkų treneriams. Įteikdamas ženklelį lengvaatlečių vyriausiajam treneriui Aleksui Stanislovaičiui A. Poviliūnas pridūrė, jog jis įteikiamas su sąlyga, kad 2008 m. sezonas lengvaatlečiams bus sėkmingiausias.

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas su A. Poviliūnu parašais patvirtino, kad Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė tikrai dalyvaus Pekino olimpiadoje. A. Poviliūnas V. Garastui juokais priminė neužmiršti pasirašyto rašto išsiųsti.

„Pabandykite grįžti be medalio“, - įteikdamas ženklelį krepšininkų treneriui Rimui Kurtinaičiui, sakė A. Poviliūnas. Pastarasis V. Garasto paklausė, ar iki olimpiados nebus pakeisti treneriai. „Jie savo darbu įrodė. Kas iškovojo, tas ir važiuoja“, - atsakė V. Garastas.

„Pekinas laukia jūsų, Kinija laukia jūsų“, - sportininkams sakė Kinijos ambasadorė Lietuvoje Yang Xiuping. Pasak jos, Kinijoje žaidynėms ruošiasi visi – nuo „gaisrininkų iki paštininkų“. Ji pagyrė lietuvių Olimpinę aprangą ir sakė mananti, kad su ja sportininkai atrodys „įspūdingai ir nuostabiai“. Ambasadorė priminė, kad po Olimpinių žaidynių lauks parolimpiada.

A.Skujytė, L.Asadauskaitė ir D.Gudzinevičiūtė – apie Pekiną

„Esu patenkinta pasaulio čempionate Japonijoje iškovota 6-a vieta ir tuo, kad galėjau grįžti, nes po praėjusio sezono buvo tikrai nesmagu, kad negalėjau atstovauti Lietuvai. Tikslai, norai ir siekiai aukšti – padarysiu viską, ką galiu, kad išsilaikyčiau ant laiptelių. Visada norisi užtikrintumo - kad tikrai galėsiu, pasiruošiu. Manau, kad jeigu nebus šito didelio troškimo, noro, kažin ar pavyks. Noras ir troškimas yra, tad tikrai taikysiu į geriausius rezultatus.

Prieš ketverius metus, kai buvo likę tiek pat laiko, taip pat jaučiausi nelabai gerai. Dabar – panaši situacija. Visgi dar daug – 300 dienų. Sveikata po truputėlį gerėja – manau, bus gerai. Kartais susimąstai, kad kaip greitai prabėgo tie metai ir vėl kita olimpiada“, - žurnalistams sakė A. Skujytė.

„Kol kas nieko neplanuoju – man atostogos. Bet jau greitai pradėsiu ruoštis ir bus matyti“, - aiškino L. Asadauskaitė. „Trečia vieta olimpiadoje būtų svajonė, bet kaip bus, pamatysime. Sukliudyti gali bet kas – reikia laimės. Tai tokia sporto šaka, kur būtina sėkmė ir laimė. Šis sezonas man sėkmingiausias – iškovojau medalį ir kelialapį į olimpiadą“ , - kalbėjo penkiakovininkė. Pasak jos, dar reikia patobulinti šaudymo ir fechtavimo rungtis, šiek tiek jojimą, tačiau šiaip viskas gerai.

L. Asadauskaitė užsiminė, kad metai sėkmingi ir asmeniniame gyvenime, tačiau patikino dar esanti „Asadauskaitė“. „Tekėti dar nesiruošiu – olimpinį medalį pirma“, - prispirta žurnalistų, juokėsi sportininkė.

„Sėmės ir nesėkmės mūsų sporte praktiškai normalu – sėkmės nuo nesėkmės skiriasi mikronais. Aš tai savęs neskubėjau nurašinėti, čia tik jūs labai mėgstate visus nurašinėti“, - kalbėdama su žurnalistais, juokavo D. Gudzinevičiūtė. Pasak jos, viskas grįžta į savo vagą.

Sportininkė sakė, kad yra susikaupusių traumų, tačiau visas problemas iki pavasario tikisi išspręsti. Praėjęs sezonas D. Gudzinevičiūtei buvo labai sunkus - buvo labai sunku gydytis ir treniruotis vienu metu.

„Viskas realu. Pas mus olimpiadoje 18 licenzijų. Kaip vartysis tas sąrašas, prognozių negali būti. Niekas negali pasakyti, kas bus pirma, kas – paskutinė. Labai sudėtinga prognozuoti, bet aš, žinoma, tikiuosi. Jeigu nesitikėčiau, kokia būtų prasmė arti“, - paklausta apie galimybę užlipti ant prizininkių pakylos, kalbėjo Sidnėjaus čempionė.

Aprangoje dominuos žalia spalva

Nuo 2000 m. olimpiečius rengiantis „Audimas“ pristatė oficialią rinktinės aprangą olimpiadoje. Bendrovės atstovai sakė, kad aprangoje naudojamos pažangiausios technologijos – besiūlė klijavimo technika, nauji marginimo būdai bei naujos kartos funkcionalios medžiagos, atitinkančios aukščiausio lygio sportininkų reikalavimus.

Kaip pranešė „Audimas“, pagrindinė kolekcijos idėja – lengvumas ir subtili preciziška Lietuvos ornamentika bei lietuviškumo simboliai ir spalvos. Bendrovės atstovai tikino, kad unikalus lietuviškas Saulės ženklas, Tautiškos giesmės žodžiai, tautinė simbolika ir koloristika Lietuvos Olimpinės rinktinės aprangai suteikia išskirtinumo bei stiprina lietuviškumo dvasią.

Kolekcijoje dominuoja žalia spalva – tautiškumą simbolizuojanti spalva, sportiška ir turinti aiškų matomumą bei atpažįstamumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją