Penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje Ž. Balčiūnaitė sakė bėgime sieksianti pasirodyti kuo geriau, tačiau rekordo nežada. „Šis bėgimas – labiau šventė, norisi, kad tokių bėgimų būtų daugiau Lietuvoje, kad jie populiarėtų ir pritrauktų garsių užsienio bėgikų“, - sakė sportininkė.

Ž. Balčiūnaitės treneris Romas Sausaitis teigė, kad ir šįmet bėgime dalyvaus 2002 metų Europos maratono vicečempionas Pavelas Loskutovas. Jei pernai „su Živile bėgo“ per 100 sportininkų, tikimasi, kad šeštadienį Vilniaus gatvėmis jų bėgs dvigubai daugiau.

Pora Kenijos bėgikių į Lietuvą neatvyks dėl problemų su vizomis. Bėgimo trasą sudarys 4 ratai po 2,5 km, trasa drieksis Goštauto gatve ir Gedimino prospektu.

Ž. Balčiūnaitė nuo šiol važinės SAAB, treneris - dviračiu

„Gaila, kad mūsų vyrai užleido pozicijas – anksčiau geriausius laimėjimus čempionatuose ir olimpiadose pasiekdavo vyrai“, - kalbėjo R. Sausaitis. Tačiau jis pastebėjo, kad šiandien vyrų bėgikų pozicijos silpnos ir Europoje, ir Baltijos kraštuose.

Šeštadienį tuoj po vidurdienio prie Seimo į kovą stos moterų elitinė grupė – bėgime turi teisę dalyvauti moterys, sezone pasiekusios ne prastesnį kaip 42.00 rezultatą. Po kelių minučių startuos vyrų elitinės grupė ir prasidės masinis bėgimas. Nuo 13 valandos koncertuos grupė „In Culto“, norintieji galės jėgas išmėginti lietuviškame sprinte – bėgime su mineraliniu ir cepelinais.

Pusė dviejų popiet numatoma apdovanoti nugalėtojus. Pirmos vietos nugalėtoja moterų varžybose gaus 3000 litų, nugalėtojas tarp vyrų – 2000 Lt. Apdovanojimų metu Ž. Balčiūnaitei bus įteiktas naujutėlaitis SAAB automobilis – sportininkė tapo reklaminiu įmonės veidu.

Ž. Balčiūnaitė iki šiol automobilio neturėjo, tačiau jau tuoj gaus vairuotojo pažymėjimą. Nuo šiol auklėtinę treniruotėse „pagyvenusiu“ dviračiu lydintis R. Sausaitis galės tai daryti nauju – jį treneriui taip pat padovanojo SAAB.

Anksčiau treneris bėgdavo kartu su sportininke, tačiau dabar, pasak jo, nebėra jėgų ir noro. „Būdavo bėga pirmas, atsisuka ir dar ragina – greičiau, ko ten velkiesi?! O aš jau vos bėgu... O dabar jau tingi“, - kalbėdama apie R. Sausaitį, juokavo Ž. Balčiūnaitė.

Sezonas slidus

„Slidus“ – taip šių metų sezoną apibendrino sportininkė. Treneris kalbėjo, kad pasaulio čempionate Osakoje planuota kovoti dėl vietos pirmajame aštuntuke, tačiau koją pakišo Hamburgo maratone gauta trauma.

Minėtą kojos traumą maratonininkė gydėsi 2 mėnesius ir per juos nenubėgo nė metro. Treneris minėjo, kad bėgti pasaulio čempionate – sunkiau, mat čia kartu vyksta pasaulio taurės varžybos, šalys atsiunčia ir po penkias atstoves.Pasaulio pirmenybėse Ž. Balčiūnaitė liko 33-ia.

R. Sausaitis nesutiko su kai kurių specialistų nuomone, kad galbūt nevertėję dalyvauti pasaulio pirmenybėse. Pasak jo, iki pusės distancijos viskas klostėsi gerai, tačiau vėliau Ž. Balčiūnaitė pajuto iki galo neatsistačiusią koją.

Pagrindinis sportininkės šio sezono startas – lapkričio 17 d. vyksiantis Tokijo maratonas Japonijoje. Pavasarį Ž. Balčiūnaitė nebėgs ilgų nuotolių, o stengsis didinti greitį bėgdama 5 ir 10 kilometrų trasomis. Trumpesnius nuotolius Ž. Balčiūnaitei bėgti sunkiau.

Tokijo maratonas jai bus paskutinis prieš Pekino olimpiadą. Ž. Balčiūnaitė teigė, kad Tokijuje bus palankios sąlygos padidinti bėgimo greitį. Tai daryti padeda kitų šalių atstovių samdomi „zuikiai“ – bėgikės, kurios 25-27 kilometrus diktuoja laiką.

Pasak trenerio, mažas greitis - pagrindinis sportininkės minusas, tačiau ji ištverminga ir dideliame karštyje. R. Sausaitis tikisi kitąmet olimpiadoje patekti į pirmąjį aštuntuką, o kaip susiklostys išsidėstymas aštuntuke – bus matyti.

Ž. Balčiūnaitė yra pasiekusi pusės maratono, maratono ir 10 km bėgimo stadione rekordus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją