Liverpulio „Goodison Park“ stadione aikštės šeimininkai „Everton“ futbolininkai priėmė čempionų titulą ginantį „Man Utd“ klubą. Pirmasis kėlinys prabėgo gana nuobodžiai. Geriausią šansą turėjo svečių gynėjas iš Serbijos Nemanja Vidičius, kuris po Ryano Giggso pakelto kampinio smūgiavo greta vartų.

Iki pirmojo kėlinio pabaigos likus žaisti 5 minutes Sero Alekso Fergusono komanda neteko gynėjo Mikaelio Silvestre`o, kuris turbūt patyrė labai ritmą kelio traumą ir buvo išneštas iš aikštės. Jį pakeitė jaunoji portugalų žvaigždė Nani.

Antrąjį kėlinį grėsmingiau pradėjo Davido Moyeso auklėtiniai, ir „Man Utd“ saugas Paulas Scholesas buvo privertas gelbėti savo komandą nuo įvarčio, kai po ispano Mikelio Artetos pakelto kampinio jis galva iš vartų linijos išmušė puolėjo Andrew Johnsono smūgiuotą kamuolį.

Tas pats P.Scholesas ir išvaistė pačią geriausią turėtą progą rungtynėse, kai 53-iąją minutę po argentiniečio Carloso Tevezo perdavimo iš 10 metrų nestabdydamas kamuolio mušė virš vartų skersinio.

Vis tik lemiamą žodį rungtynėse tarė „Man Utd“ žaidėjai. Likus žaisti septynias minutes po Nani pakelto kampinio link artimojo virpsto kamuolį į vartus galva nukreipė vidurio gynėjas N.Vidičius.

„Everton“ į aikštelę leido puikiai 2008 metų Europos čempionato atrankos varžybose vilkint Škotijos rinktinės marškinėlius atrodantį puolėją Jamesą McFaddeną. Po jo smūgio „raudonųjų velnių“ vartų sargas Edwinas van der Saras buvo privertas gelbėti savo komandą, o prie atšokusio kamuolio suskubęs nigerietis Josephas Yobo smūgiavo pro šalį.

„Man Utd“ klubas iškovojo trečiąją pergalę iš eilės vienodu rezultatu 1-0 ir dabar turnyrinėje lentelėje užima 3-iąją poziciją, tuo tarpu „Everton“ smuktelėjo į 5-ąją poziciją.

Bene pačios įdomiausios rungtynės vyko Londone, kur miesto derbyje „White Hart Lane“ stadione vietos „Tottenham“ susikovė su „Arsenal“. Pirmieji šiame mače į priekį išsiveržė „Spurs“ futbolininkai. 15-ąją minutę po gynėjo Garetho Bale`o atlikto baudos smūgio „kanonierių“ vartų sargas Manuelis Almunia užsiemė prastą poziciją ir privalėjo traukti kamuolį iš savo tinklo.

„Arsenal“ nepalūžo ir atakavo savo varžovų vartus. Pirma puolėjo iš Togo Emmanuelio Adebayoro smūgį atrėmė „Tottenham“ vartininkas Paulas Robinsonas, o po to Anglijos rinktinės vartų sargas blokavo dar vieną „kanonierių“ puolėjo bandymą.

Saugas Cescas Fabregasas atidavė perdavimą E.Adebayorui, šis perdavė jį Baltarusijos rinktinės lyderiui Alexandrui Hlebui, bet jo smūgis buvo netikslus. Vėliau prancūzas Abou Diaby susižaidė su A.Hlebu, ir po jo smūgio kamuolys sudrebino varžovų skersinį.

Po pertraukos „Tottenham“ pranašumą galėjo padvigubinti bulgaras Dimitaras Berbatovas, bet jis apsivaręs savo vartus palikusį M.Almunia nesugebėjo įmušti įvarčio, nes puikiai gynyboje sužaidė legionierius iš Dramblio Kaulo Kranto Kolo Toure.

„Arsenal“ vis nusisukdavo laimė, kadangi po gynėjo Bacary Sagna perdavimo E.Adebayoras ir arti mušė pro šalį. Bet įpusėjus antrajam kėliniui „kanonieriai“ savo pasiekė. 65-ąją minutę po C.Fabregaso atlikto baudos smūgio iš dešiniojo krašto tas pats E.Adebayoras iššoko visų aukščiausiai ir galva kamuolį pasiuntė į vartus.

„Tottenham“ taip pat nesnaudė ir po puolėjo D.Berbatovo smūgio kamuolį iš savų vartų linijos buvo privertas išmušti Gaelis Clichy. Šeimininkai buvo pasiųsti į nokdauną, kai iš tolimos distancijos kamuolį vartus pasiuntė ispanas C.Fabregasas, kuris išvedė „Arsenal“ į priekį.

Po keitimo „Tottenham“ gretose pasirodęs puolėjas Darrenas Bentas turėjo gerą šansą išlyginti rezultatą, bet smūgiavo kiek netiksliai. Tačiau E.Adebayoras paskutinėmis minutėmis padėjo tašką šiame mače pasiuntęs kamuolį į viršutinį vartų kampą.

Po šios pergalės Arsene`o Wengero treniruojami „Arsenal“ pakilo į 1-ąją turnyrinės lentelės vietą, o „Tottenham“ iškovoję tik vieną pergalę užima sau nepriimtiną 17-ąją vietą.

Kitose rungtynėse „Portsmouth“ susitiko su „Liverpool“. 32-ąją minutę „raudonųjų“ gynėjas Alvaro Arbeloa savo baudos aikštelėje sugriebė už marškinėlių „Pompey“ puolėjui Nwankwo Kanu ir arbitras paskyrė 11 metrų baudinį.

Bet Nigerijos nacionalinės rinktinės futbolininkas nesugebėjo išvesti savo ekipos į priekį - kamuolio skriejimo kryptį atspėjęs „Liverpool“ vartininkas Pepe Reina išgelbėjo savo komandą nuo įvarčio.

Fantastišką galimybę taip pat turėjo „Portsmouth“ klubo puolėjas Johnas Utaka, bet iš 13 metrų smūgiavo virš vartų. „Liverpool“ irgi turėjo savo šansų, tačiau ukrainietis Andrejus Voroninas iš toli pataikė į skersinį.

„Portsmouth“ vartininkas Davidas Jamesas turėjo padirbėti, kai gelbėjo komandą nuo legionieriaus iš Izraelio, saugo Yossi Benayouno smūgio ir nuo Anglijos rinktinės aukštaūgio puolėjo Peterio Croucho atakos.

Po šių lygiųjų Rafaelio Benitezo „Liverpool“ klubas nusirito vienu laipteliu žemyn, į 2-ąją vietą, o „Portsmouth“ nusileido į 15-ąją vietą.

Londono „West Ham“ namuose rezultatu 3-0 sutriuškino „Middlesbrough“ ekipą. Iš karto antrajame kėlinyje po Carltono Cole`o perdavimo smūgiu pažeme įvartį įmušė saugas Lee Bowyeris.

Po šešių minučių rezultatas tapo jau 2-0, kai po C.Cole`o perdavimo kamuolį į savus vartus nukreipė naujasis „Middlesbrough“ klubo gynėjas Luke`as Youngas. Įpusėjant rungtynėms pirmąjį savo įvartį nuo 2006 metų FA Taurės finalo įmušė puolėjas Deanas Ashtonas, pasižymėjęs po Matthew Etheringtono perdavimo iš kairio krašto.

Lygos naujokas „Sunderland“ 2-1 gan netikėtai palaužė „Reading“. Sužaidus pusvalandį tolimu smūgiu „juodąsias kates“ į priekį išvedė puolėjas Sternas Johnas. Antrojo kėlinio pradžioje po jo perdavimo tiksliai smūgiavo Rossas Wallace`as. Paguodos įvartį „Reading“ ekipai pelnė Dave`as Kitsonas.

„Birmingham“ taip pat šventė pergalę 1-0 nugalėdami iš krizės neišsikapstantį „Bolton“. Nugalėtojų gretose 37-ąją minutę po Sebastiano Larssono perdavimo įvartį įmušė saugas Olivier Kapo.

„Wigan“ ir Londono „Fulham“ mačas baigėsi taikiai 1-1. Sužaidus tik 11 minučių svečiai iš Londono išsiveržė į priekį. Po Diomansy Kamara perdavimo pasižymėjo ir jau trečiąjį savo įvartį pirmenybėse pelnė amerikietis Clintas Dempsey.

Prieš tai „Wigan“ buvo priblokštas pastaruoju metu puikią formą demonstravusio ir po kelerių metų pertraukos kvietimą į Anglijos rinktinę susilaukusio puolėjo Emile`o Heskey sunkia trauma.

Po pertraukos „Wigan“ vartininkas Chrisas Kirklandas atmušė C.Dempsey smūgį, o likus žaisti 10 minučių ‚Fulham“ baudos aikštelėje buvo pargriautas gynėjas Mario Melchiotas. Paskirtą 11 metrų baudinį realizavo saugas iš Velso Jasonas Koumasas.

Vakarinėse rungtynėse vicečempionas Londono „Chelsea“ namuose sužaidė su „Blackburn“. Svečių vartininkas iš JAV Bradas Friedelis gelbėjo komandą atmušdamas Michaelo Essieno ir Andrejaus Ševčenkos smūgius.

57-ąją minutę „Chelsea“ išsiveržė į priekį po taiklaus puolėjo Salomono Kalou smūgio, bet teisėjas Howardas Webbas užfiksavo nuošalę ir įvarčio neįskaitė. „Mėlynųjų“ ekipą po Robbie Savage`o atakos išgelbėjo vartininkas Petras Čechas.

Teisėjui pridėjus net aštuonias minutes Jose Mourinho auklėtiniams visgi nepavyko reabilituosis savo sirgalių akivaizdoje už paskutinį pralaimėjimą patirtą mače su Birmingemo „Aston Villa“ ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 0-0.

Šeštadienio Anglijos „Premier“ lygos rezultatai:

Liverpulio „Everton“ 0 – 1 „Man Utd“

83‘ [0 – 1] Nemanja Vidic

Londono „Tottenham“ 1 – 3 Londono „Arsenal“

15‘ [1 – 0] Gareth Bale

65‘ [1 – 1] Emmanuel Adebayor

80‘ [1 – 2] Cesc Fabregas

90‘ [1 – 3] Emmanuel Adebayor

„Portsmouth“ 0 – 0 „Liverpool“

32‘ Nwankwo Kanu („Portsmouth“) nerealizavo 11 metrų baudinio

Londono „West Ham“ 3 – 0 „Middlesbrough“

46‘ [1 – 0] Lee Bowyer

51‘ [2 – 0] Luke Young (į savus vartus)

62‘ [3 – 0] Dean Ashton

„Sunderland“ 2 – 1 „Reading“

29‘ [1 – 0] Stern John

47‘ [2 – 0] Ross Wallace

85‘ [2 – 1] Dave Kitson

„Birmingham“ 1 – 0 „Bolton“

37‘ [1 – 0] Olivier Kapo

„Wigan“ 1 – 1 Londono „Fulham“

11‘ [0 – 1] Clint Dempsey

80‘ [1 – 1] Jason Koumas (11 m.)

Londono „Chelsea“ 0 – 0 „Blackburn“

Turnyro lentelė:

1."Arsenal"541010:413
2."Liverpool"532011:211
3."Manchester United"63214:211
4."Chelsea"63217:611
5."West Ham United"53118:310
6."Everton"63128:610
7."Blackburn Rovers"52305:39
8."Manchester City"53024:29
9."Newcastle United"42206:38
10."Wigan Athletic"62227:58
11."Aston Villa"42115:37
12."Birmingham City"62137:97
12."Middlesbrough"62137:97
14."Sunderland"62135:97
15."Portsmouth"61327:86
16."Fulham"61239:11 5
17."Tottenham Hotspur"61149:11 4
18."Reading"61143:10 4
19."Bolton Wanderers"61057:11 3
20."Derby County"50143:15 1

Šaltinis
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją